Οι ρεβάνς Κυπέλλου για τις 7 ομάδες της Πρέμιερ και το διάλειμμα που... χαλάει

Τα βρήκαν σκούρα κι αντί να ξεκουραστούν, αναγκάζονται να ξαναμπούν στο γήπεδο, χάνοντας τις μέρες ξεκούρασης. Εφτά ομάδες της Πρέμιερ θα χρειαστεί να δώσουν επαναληπτικό παιχνίδι για την πρόκριση στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, με τον αριθμό να είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας τα τελευταία 10 χρόνια!  



Οι ρεβάνς Κυπέλλου για τις 7 ομάδες της Πρέμιερ και το διάλειμμα που... χαλάει

Ο Γιούργκεν Κλοπ χαρακτήρισε … τρομερό προνόμιο την πρόκριση στον 4ο γύρο του FA Cup με ένα παιχνίδι απέναντι στην Άρσεναλ και υπάρχει λόγος γι’ αυτό.

Ο Γερμανός, βέβαια, γκρινιάζει λίγο παραπάνω σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα και τις συνεχείς υποχρεώσεις των ομάδων που δεν επιτρέπουν ούτε λίγες μέρες αποφόρτισης και ξεκούρασης.

Οι «κόκκινοι» γλίτωσαν τη ρεβάνς, όμως, δεν συνέβη αυτό για εφτά άλλους συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι Κρίσταλ Πάλας, Έβερτον, Μπρέντφορντ, Γουλς, Λούτον, Νότιγχαμ Φόρεστ και Γουέστ Χαμ θα παίξουν ρεβάνς στην προσπάθεια διεκδίκησης του «εισιτηρίου» του επόμενου γύρου του Κυπέλλου και θα «κόψουν» το διάλειμμά τους.

Η κορυφαία κατηγορία, ως γνωστόν, έχει το ιδιαίτερο stop για τις επόμενες δυο εβδομάδες, με αναμετρήσεις να «σπάνε» στις 12-13-14/01 και τις 20-21-22/01.

Μάλιστα, για τρία από τα προαναφερθέντα κλαμπ της Πρέμιερ, το χρονικό διάστημα που διανύουμε θα γίνει ακόμα πιο ζόρικο, με 8 ματς από τις 23 Δεκέμβρη έως και τις 30 Ιανουαρίου, αφού ο επόμενος γύρος του FA Cup έρχεται πριν το τέλος του μήνα!

Κώστας Ζάλιαρης