Πρόκριση με πεντάρα και Ντε Μπρόινε η Σίτι, διορθώθηκε και πήγε σε ρεβάνς η Φόρεστ (vids)

Η μεγάλη επιστροφή του Κέβιν Ντε Μπρόινε έπειτα από 4,5 μήνες ίσως και να ήταν πιο χαρμόσυνο γεγονός κι από την πρόκριση της Σίτι στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας! Οι «πολίτες» έφτασαν στο 5-0 επί της Χάντερσφιλντ με άνεση, με τον Βέλγο να παίρνει κάτι περισσότερο από 30' συμμετοχής. Από το εις βάρος της 2-0 επέστρεψε η Φόρεστ για να πάει σε επαναληπτικό (2-2) απέναντι στη Μπλάκπουλ, τραυματίστηκε ο Μαυροπάνος για τη Γουέστ Χαμ που έμεινε στο 1-1 με τη Μπρίστολ Σίτι και επίσης θα παίξουν ρεβάνς.   



Πρόκριση με πεντάρα και Ντε Μπρόινε η Σίτι, διορθώθηκε και πήγε σε ρεβάνς η Φόρεστ (vids)

Οι «πολίτες» χρειάστηκαν την πρώτη μισή ώρα του ματς για να καταλάβουν πώς θα έπρεπε να διασπάσουν την άμυνα της Χάντερσφιλντ και εν συνεχεία η αρμάδα του Πεπ απέδειξε πως μόλις κάνει την αρχή, σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν σταματάει.

Βέβαια, αρχικά είδε τον Ακάντζι στα πρώτα λεπτά ν' αποχωρεί αναγκαστικά με τραυματισμό, ωστόσο, η συνέχεια της αναμέτρησης είχε μόνο χαμόγελα. Ο Φόντεν είχε ανοίξει το σκορ από το 33ο λεπτό όταν βρέθηκε σε καλό σημείο μετά από επέμβαση του αντίπαλου πορτιέρε σε προσπάθεια του Άλβαρες, με τον τελευταίο να διπλασιάζει τα τέρματα της Σίτι στο 37' από το «ριμπάουντ» σε σουτ του Ρίκο Λιούις.

Ένα αυτογκόλ του Τζάκσον στο 58' ουσιαστικά εξανέμισε τις όποιες πιθανότητες μπορεί να είχε η Χάντερσφιλντ αν τυχόν είχε σχεδιάσει πλάνο επαναφοράς στο παιχνίδι. Ο Φόντεν με τρομερό αριστερό σουτ στο 65' ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 και ο Ντοκού που επανήλθε μαζί με τον Ντε Μπρόινε, πήρε την τρομερή ασίστ του Βέλγου με λόμπα στο 74' για να διαμορφώσει το τελικό 5-0 για τους «γαλάζιους» του Μάντσεστερ.

 

 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Νότιγχαμ Φόρεστ έβγαλε ξανά μαχητικό πνεύμα κόντρα στη Μπλάκπουλ για να γλιτώσει το κάζο και να στείλει τη μεταξύ τους κόντρα σε επαναληπτικό. Η ομάδα της LeagueOne σκόραρε δις σε διάστημα δυο λεπτών (25', 27') με τους Λόρενς – Γκάμπριελ και Μόργκαν για να προετοιμάσει το έδαφος για μια μεγάλη έκπληξη, ωστόσο, η Φόρεστ με τον Ντομίνγκες στο 39' και το τρομερό δεξί σουτ του Γκιμπς – Γουάιτ στο 56' έσωσε την παρτίδα με το τελικό 2-2.

 

 

Η Γουέστ Χαμ προηγήθηκε... από τ' αποδυτήρια κόντρα στη Μπρίστολ Σίτι με τον Μπόουεν (4'), θα μπορούσε αυτό ν' αποτελέσει ένα σημάδι εύκολου απογεύματος Κυριακής στον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά δεν ήταν. Οι φιλοξενούμενοι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου ισοφάρισαν με τον Κόνγουεϊ στο 61' κι έτσι θα διεκδικήσουν το «εισιτήριο» σε ρεβάνς με το τελικό 1-1! Με τραυματισμό αποχώρησε ο Μαυροπάνος λίγο πριν την ανάπαυλα του αγώνα.

Σε δεύτερο ματς θα λύσουν τις διαφορές τους και οι Λούτον και Μπόλτον μετά το μεταξύ τους 0-0 στο Kenilworth Road, πέρασε με το 3-0 στην έδρα της Πίτερμπρο η Λιντς, πρόκριση για την Ρέξαμ με το 1-0 επί της Σριούσμπερι εκτός έδρας.

 

 

Αναλυτικά τ' αποτελέσματα της Κυριακής:

Λούτον – Μπόλτον 0-0

Μάντσεστερ Σίτι – Χάντερσφιλντ 5-0

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπλάκπουλ 2-2

Πίτερμπρο – Λιντς 0-3

Σριούσμπερι – Ρέξαμ 0-1

Γουέστ Μπρομ – Όλντερσοτ 4-1

Γουέστ Χαμ – Μπρίστολ Σίτι 1-1

Κώστας Ζάλιαρης