Ευρωπαϊκή επέλαση!

Τέσσερις αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ έδωσαν οι αγγλικές ομάδες την Τρίτη αγωνιστική και το αποτέλεσμα; Απόλυτη επιτυχία. Τέσσερις νίκες. Μία στο Λονδίνο, μία στο Μάντσεστερ, μία στη Γαλλία, μία στη Ρουμανία. Το england365.gr σας θυμίζει τι έγινε!



Ευρωπαϊκή επέλαση!

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης με τις ομάδες του Μάντσεστερ να θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη. Η μεν Γιουνάιτεντ για να μείνει σε απόσταση αναπνοής από την Μπενφίκα την οποία θα υποδεχτεί και στο «Ολντ Τράφορντ» για την πρωτιά του ομίλου. Η δε Σίτι για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης και να μην απομακρυνθεί πολύ από Μπάγερν και Νάπολι. Και έτσι έγινε.


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η αγωνία για την ενδεκάδα ήταν έκδηλη μιας και ο Γουέιν Ρούνεϊ είχε μείνει στον πάγκο στο ματς του «Άνφιλντ» λίγες ημέρες νωρίτερα. Ο Φέργκιουσον όμως αποφάσισε να βάλει βασικό τον Άγγλο φορ και όλοι άρχισαν να ηρεμούν. Ο Ρούνεϊ είχε την απαραίτητη ψυχραιμία από την άσπρη βούλα και οι «κόκκινοι διάβολοι πανηγύρισαν έτσι μία σπουδαία νίκη. Ο Σκωτσέζος τεχνικός στάθηκε μετά τη λήξη του ματς στην άδικη αποβολή του Νεμάνια Βίντιτς, ενώ ο Ρούνεϊ συνεχίζει να σπάει όποιο ρεκόρ βρίσκει στο διάβα του.


Μάντσεστερ Σίτι

Η Σίτι βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στη Βιγιαρεάλ. Είχε μάλιστα να διαχειριστεί και ελλείψεις σημαντικών παικτών όπως του Σέρχιο Αγουέρο που δεν ήταν έτοιμος να ξεκινήσει βασικός. Μπήκε όμως αλλαγή και αρκούσε. Ο Αργεντινός χάρισε με το γκολ του στην εκπνοή μία σπουδαία νίκη στο «Etihad» στους φίλους των «πολιτών», ενώ παρά τους έξαλλους πανηγυρισμούς αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι πίκαρε τους αντιπάλους του. Ένας περιχαρής Ρομπέρτο Μαντσίνι δήλωνε αργότερα ότι η Σίτι έχει τη δυνατότητα να τερματίσει ακόμη και στην πρώτη θέση του ομίλου της.


Τσέλσι

Η Τσέλσι δεν είχε άλλο σκοπό πέρα από τη νίκη στο «Στάμφορντ Μπριτς» κόντρα στην Γκενκ. Ο Αντρέ Βίλας Μπόας παρέταξε ενδεκάδα χωρίς τον Τζον Τέρι και όχι μόνο δεν δυσκολεύτηκαν οι παίκτες του να κρατήσουν το μηδέν παθητικό, αλλά μπροστά έκαναν πάρτι συντρίβοντας του Βέλγους. Θυμηθείτε τα γκολ της αναμέτρησης όπου έλαμψε μετά από καιρό και ο Φερνάντο Τόρες που σκόραρε στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 2,5 χρόνια! Η Τσέλσι σκαρφάλωσε έτσι στην κορυφή του ομίλου της, με τον Πορτογάλο τεχνικό να μένει απόλυτα ευχαριστημένος.


Άρσεναλ

Η Άρσεναλ ήθελε ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της πρωτοπόρου Μαρσέιγ και τα κατάφερε με μία μεγάλη νίκη που πάγωσε το «Βελοντρόμ». Ο λόγος ήταν το γκολ του Ράμσεϊ στην εκπνοή που ανάγκασε τους συμπαίκτες του να τον πνίξουν σε πανηγυρισμούς. Ο Αρσέν Βενγκέρ που παρέταξε μία ενδεκάδα με τον Ζερβίνιο στον πάγκο, δήλωσε ενθουσιασμένος με την προσήλωση των παικτών του στο στόχο και είδε τους «κανονιέρηδες» να σκαρφαλώνουν στην κορυφή του ομίλου.


Τα υπόλοιπα αποτελέσματα

Το βράδυ της Τρίτης το england365.gr συμμετείχε στην απεργία, αλλά το βράδυ της Τετάρτης έζησε μαζί σας το live της αγωνιστικής ημέρας. Θυμηθείτε πώς είδαμε τους αγώνες λεπτό προς λεπτό.