Πάτησε «γκάζι» και προκρίθηκε άνετα η Τσέλσι, η Άστον Βίλα πέρασε στο τέλος από την έδρα της «Μπόρο»! (vids)

Ένα ημίχρονο από μία… κανονική Τσέλσι, ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, με τους «μπλε» να επικρατούν με 4-0 της Πρέστον, έχοντας ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ. Δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε με γκολ στο 89’ από την έδρα της Μίντλεσμπρο η Άστον Βίλα, ενώ Σουόνσι και Σέφιλντ Γουένσντεϊ υπερασπίστηκαν τις έδρες τους, διατηρώντας και ανέπαφες τις εστίες τους. Τέσσερα ματς, ισάριθμες προκρίσεις, ίδιος αριθμός clean sheet και οδεύουμε στα ματς του 3ου γύρου, την Κυριακή (07/01)!



Πάτησε «γκάζι» και προκρίθηκε άνετα η Τσέλσι, η Άστον Βίλα πέρασε στο τέλος από την έδρα της «Μπόρο»! (vids)

Μπορεί για ένα ημίχρονο η Τσέλσι να δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην καλά οργανωμένη Πρέστον, όμως όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, όλα γίνονται πιο εύκολα μόλις επιτευχθεί το πρώτο γκολ.

Και πράγματι, ακριβώς αυτό συνέβη με τους «μπλε», οι οποίοι προηγήθηκαν στο 58ο λεπτό κόντρα στην ομάδα της Championship και εν συνεχεία, απλά πάτησαν το «γκάζι».

Ο Μπρόγια έκανε το 1-0, δύο λεπτά προτού συμπληρώσουμε μία ώρα στο παιχνίδι και εν συνεχεία, ο Τιάγκο Σίλβα σκόραρε για το 2-0, έπειτα από ασίστ του Κόουλ Πάλμερ.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ διεύρυνε τον δείκτη του σκορ, στο 69ο λεπτό, για το 3-0 της ομάδας του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Έντσο Φερνάντες στο 88’, έπειτα από εξέταση του VAR.

Την ίδια ώρα, πολύ πιο δύσκολο ήταν το έργο της Άστον Βίλα, η οποία μετέβη στην έδρα της Μίντλεσμπρο, ήταν ανώτερη, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα σε καμία από τις πέντε εντός εστίας τελικές προσπάθειες, που είχε καταγράψει μέχρι και το 88ο λεπτό.

Κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, έφτασε στο 62% σε ποσοστό κατοχής, είχε εκτελέσει 12 κόρνερ, αλλά όλα έδειχναν πως θα χρειαστεί τη ρεβάνς του «Βίλα Παρκ», προκειμένου να πάρει την πρόκριση. Εν τέλει, τα κατάφερε, με… σχεδόν buzzer beater. Ο Κας βρήκε δίχτυα στο 89ο λεπτό και η δεύτερη διαδοχική νίκη της ομάδας του Ουνάι Έμερι σε όλες τις διοργανώσεις, σηματοδοτεί πρόκριση στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Από εκεί και πέρα, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ επικράτησε με 4-0 της Κάρντιφ, σε ένα αποτέλεσμα που επί της ουσίας διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο και φαντάζει, ολίγον τι πλασματικό, ενώ η Σουόνσι, που πριν από μερικές ώρες, ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον προπονητή, Λουκ Γουίλιαμς, κυριάρχησε στο «Λίμπερτι» απέναντι στη Μόρκαμ και συνεχίζει στον θεσμό (2-0).

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα των τελευταίων αναμετρήσεων του FA Cup για το Σάββατο (19:30):

Μίντλεσμπρο – Άστον Βίλα 0-1

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Κάρντιφ 4-0

Σουόνσι – Μόρκαμ 2-0

Τσέλσι – Πρέστον 4-0

 

Δημήτρης Μανάκος