Το Asian Cup «αγχώνει» έξι ομάδες της Premier League: Από τον Έντο στον Σον και από τον Μιτόμα στον Χουάνγκ!

Επτά ποδοσφαιριστές φεύγουν, έξι ομάδες αγχώνονται, τρεις από αυτές συμπεριλαμβάνονται στο Big 6. Το Asian Cup ξεκινά σε μία εβδομάδα και οι… απώλειες των Έντο, Σον, Τομιγιάσου, Μιτόμα και Χουάνγκ, δεδομένα προβληματίζουν. Πώς θα το διαχειριστούν άραγε Λίβερπουλ και Τότεναμ, θα είναι υγιής ο Ζιντσένκο τώρα που θα λείπει ο Τομιγιάσου, θα είναι ίδιες Μπράιτον και Γουλβς, δίχως τους κορυφαίους τους;



Το Asian Cup «αγχώνει» έξι ομάδες της Premier League: Από τον Έντο στον Σον και από τον Μιτόμα στον Χουάνγκ!

Η αλήθεια είναι πως οι απώλειες που θα υποστούν οι ομάδες της Premier League από το Ασιατικό Κύπελλο, συγκριτικά με το Κόπα Άφρικα, είναι πολύ μικρότερες. Τουλάχιστον, αν συζητήσουμε ποσοτικά, διότι στη δεύτερη περίπτωση, αποχωρούν 47 ποδοσφαιριστές από την Premier League για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ενώ στην πρώτη, συζητάμε μόλις για… επτά παίκτες.

Καλό θα ήταν όμως, από τη στιγμή που μιλάμε για απώλειες ποδοσφαιριστών, να αναλογιζόμαστε και την αξία του κάθε παίκτη. Το πόσο σημαντικός είναι για το club του και το πόσο ενδεχομένως θα στοιχίσει στην ομάδα του.

Και μία ματιά στα ονόματα των ποδοσφαιριστών που αφήνουν το «Νησί», για τον θεσμό που ξεκινά στις 12 Ιανουαρίου, θα σας πείσει… Τι θέλουμε να πούμε με αυτό;

Ο Έντο δεν θα βρίσκεται στις τάξεις της Λίβερπουλ, για τουλάχιστον έναν μήνα. Και αν η αποχώρησή του σας φαίνεται απλή υπόθεση, θυμηθείτε τι είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον Ιάπωνα, λίγο μετά το φινάλε του ματς με την Άρσεναλ, αλλά και την αποθέωση που γνώρισε, δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή του, στην αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ.

Ακολουθεί ο Χέουνγκ Μιν Σον. Ο αρχηγός και πρώτος σκόρερ της Τότεναμ. Ένα απαραίτητο μέλος στην εξαιρετική ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Άγγελος Ποστέκογλου, με τον Σον να αφήνει πρακτικά τους Λονδρέζους, δίχως την «αιχμή» του δόρατός τους στην κορυφή της επίθεσης.

Δεν είναι όμως μόνο το Big 6. Είναι η Μπράιτον, που θα κληθεί να διατηρήσει τις καλές της εμφανίσεις, χωρίς τον Κάορου Μιτόμα, είναι και η Γουλβς, που θα χάσει τον πιο επικίνδυνο ποδοσφαιριστή της. Ο λόγος φυσικά για τον Χουάνγκ, ο οποίος αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ της ομάδας και τον τελευταίο που «δέθηκε» με συμβόλαιο στο «Μολινό», για την επόμενη τετραετία.

Απώλεια συνιστά φυσικά και ο Τακεχίρο Τομιγιάσου για την Άρσεναλ, ενώ την επτάδα συμπληρώνουν ο Σαμάν Γκόντος της Μπρέντφορντ και ο Τζάστιν Χάμπνερ, και πάλι της Γουλβς, που θα βρεθεί στο Asian Cup με την Ινδονησία.

Αναλυτικά, οι ποδοσφαιριστές της Premier League που θα βρεθούν στο Asian Cup:

Ιράν: Σαμάν Γκόντος (Μπρέντφορντ)

Ιαπωνία: Γουατάρου Έντο (Λίβερπουλ), Κάορου Μιτόμα (Μπράιτον), Τακεχίρο Τομιγιάσου (Άρσεναλ)

Ινδονησία: Τζάστιν Χάμπνερ (Γουλβς)

Νότια Κορέα: Χέουνγκ Μιν Σον (Τότεναμ), Χι-Τσαν Χουάνγκ (Γουλβς)

 

Δημήτρης Μανάκος