Με περίπτωση ανάλογη της Έβερτον, η Φόρεστ προσπαθεί να γλιτώσει την αφαίρεση βαθμών

Το κομμάτι της οικονομικής ζημιάς και τα όρια τριετίας ανησυχούν τη Νότιγχαμ Φόρεστ που μέχρι το τέλος του μήνα θα μάθει αν θα βρεθεί αντιμέτωπη με  εντοπίστηκε παράβαση στους κανονισμούς του Financial Fair Play και έρθει αντιμέτωπη με κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών.  



Με περίπτωση ανάλογη της Έβερτον, η Φόρεστ προσπαθεί να γλιτώσει την αφαίρεση βαθμών

Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη γίνεται ακόμα μια που… μπλέκεται στα δίχτυα των κανονισμών της κορυφαίας ποδοσφαιρικής Λίγκας της Ευρώπης.

Με την Σίτι να έχει χρόνο ώστε να ετοιμάσει την υπερασπιστική της γραμμή για τις 115 κατηγορίες και την Έβερτον να έχει ήδη τιμωρηθεί με -10 και να έχει ασκήσει έφεση, η Φόρεστ φαίνεται πως έχει τα δικά της προβλήματα.

Όπως αναφέρει το Athletic, η ομάδα θεωρεί ότι έχει προσαρμοστεί απόλυτα με τους περιορισμούς και τα όρια των οικονομικών κανονισμών, ωστόσο, η τελευταία καταγραφή οικονομικής ζημιάς στα 45,6 εκατ.λίρες προκαλεί ανησυχία.

Ως γνωστόν, η Πρέμιερ επιτρέπει ζημιές έως 105 εκατομμύρια σε βάθος τριετίας, αλλά για τη Φόρεστ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Ο λόγος είναι πως βρισκόταν στην Τσάμπιονσιπ τις σεζόν 2020-2021 και 2021-2022. Επομένως, η επιτρεπόμενη ζημιά της έπρεπε να φτάνει στα 61 εκατομμύρια. Αυτό διαιρείται σε τρία μέρη, με 13 εκατ.λίρες για κάθε σεζόν στη δεύτερη κατηγορία και με 35 εκατ.λίρες για την Πρέμιερ της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023.

Από την πλευρά του, το κλαμπ αναφέρει ότι δεν έχει παρατυπήσει και αν χρειαστεί θα υπερασπιστούν αμέσως τα συμφέροντά τους.

Κώστας Ζάλιαρης