Πέντε στα… 198: Οι «λευκές» ισοπαλίες της Premier League και η μοναδική ομάδα που το έχει κάνει δύο φορές!

Πέντε φορές σε 198 αναμετρήσεις. Μία φορά ανά τέσσερις αγωνιστικές. Ποτέ η ίδια ομάδα, πλην της Κρίσταλ Πάλας. Η φετινή Premier League είναι εντυπωσιακή και το 0-0 της Γουέστ Χαμ με την Μπράιτον, απλώς αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα!



Πέντε στα… 198: Οι «λευκές» ισοπαλίες της Premier League και η μοναδική ομάδα που το έχει κάνει δύο φορές!

Η αλήθεια είναι πως όποιος φίλος του αγγλικού ποδοσφαίρου παρέμεινε πριν από μερικές ώρες στο σπίτι, δεν βγήκε, και αποφάσισε να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Μπράιτον με τη Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, θα έβγαλε το ίδιο συμπέρασμα με εμάς…

Μία ομάδα ήθελε να κερδίσει και αυτοί ήταν δεδομένα οι «γλάροι». Το σύνολο του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι ήταν κυρίαρχο από την αρχή μέχρι το τέλος, δημιούργησε προβλήματα στους γηπεδούχους, είχε τις στιγμές του, αλλά δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με το τελικό 0-0 να έχει ως αποτέλεσμα δύο… συνέπειες.

Η πρώτη σχετίζεται αποκλειστικά τη Γουέστ Χαμ και αφορά την πρώτη της, εντός έδρας ισοπαλία, δίχως γκολ στο «σπίτι» της, μετά από μία πενταετία, βασιζόμενη στο τέταρτο συνεχόμενο clean sheet της στην Premier League.

Η δεύτερη έχει να κάνει με τη «λευκή» ισοπαλία που έκανε την εμφάνισή της, καθώς πρόκειται μόλις για την 5η τέτοιου είδους περίπτωση, στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Πρόκειται λοιπόν για την 5η ισοπαλία δύο ομάδων της Premier League στη σεζόν 2023-24, δίχως να δεχθούν γκολ αμφότερες, με τη προηγούμενη να προκύπτει ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ».

Συνολικά, κρίνεται εντυπωσιακό πως έχουμε παρακολουθήσει 198 συνολικά αναμετρήσεις φέτος και μόλις… πέντε, δεν έχουν ούτε ένα γκολ. Την ίδια ώρα, αυτό τεκμηριώνεται και από το γεγονός πως για πρώτη φορά ιστορικά, έχουμε τόσα πολλά G/G σε επίπεδο Premier League!

Τέλος, όπως θα παρατήρησε κανείς και από το σχετικό tweet, μόλις μία ομάδα έχει μείνει στο απόλυτο «μηδέν», για 2+ φορές φέτος… Ο λόγος για την Κρίσταλ Πάλας του Ρόι Χότζον, στην 6η και την 8η αγωνιστική της σεζόν, κόντρα σε Φούλαμ και Νότιγχαμ. Αμφότερες οι συναντήσεις διαδραματίστηκαν στο «Σέλχαρστ Παρκ», με τους «αετούς» να αποτελούν την κορυφαία ομάδα στην εν λόγω στατιστική κατηγορία!

Δημήτρης Μανάκος