Τελικά, Ράγια ή Ράμσντεϊλ στην Άρσεναλ; Το απίθανο στατιστικό που… δεν δικαιώνει τον Αρτέτα!

Κάνει λάθος τελικά ο Μικέλ Αρτέτα; Διότι ο Νταβίντ Ράγια δέχεται γκολ, αν η αντίπαλος της Άρσεναλ σουτάρει… 2+ φορές ανά αναμέτρηση. Είναι πραγματικά αρνητικό το εν λόγω στατιστικό και φαντάζει χειρότερο, αν μπει κανείς στη διαδικασία να το αναλύσει!



Τελικά, Ράγια ή Ράμσντεϊλ στην Άρσεναλ; Το απίθανο στατιστικό που… δεν δικαιώνει τον Αρτέτα!

Η αλήθεια είναι πως η Άρσεναλ δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε και οι αριθμοί των «κανονιέρηδων» μιλούν από μόνοι τους.

Μετρούν μόλις μία επικράτηση στην Premier League στα έξι τελευταία παιχνίδια, έχουν ηττηθεί σε δύο συνεχόμενες περιπτώσεις μέσα σε τρεις ημέρες και αισίως, υποχώρησαν στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Το πρόβλημα είναι πως αρκετοί ποδοσφαιριστές τους φαντάζουν «ντεφορμέ» και ένας εξ’ αυτών, είναι δεδομένα ο Νταβίντ Ράγια. Ο Ισπανός έχει πάρει τη θέση του Άαρον Ράμσντεϊλ, έχει συμπληρώσει 15 ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος, έχει δεχθεί 16 γκολ και έχει διατηρήσει μόλις σε πέντε περιπτώσεις ανέπαφη την εστία του.

Οι αριθμοί του δεν έχουν δεδομένα… θετική ανάγνωση, αλλά το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης, έγκειται στην «ευκολία» με την οποία δέχεται γκολ. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Πως αν ο εκάστοτε αντίπαλος της Άρσεναλ προβεί σε τουλάχιστον δύο εντός εστίας τελικές προσπάθειες στο 90άλεπτο, ο Ράγια δέχεται γκολ. Ακούγεται… εντυπωσιακά κακό και πρακτικά σημαίνει, πως δεν έχει καταγράψει clean sheet, με 2+ επεμβάσεις στο ίδιο παιχνίδι!

Δημήτρης Μανάκος