Η Τότεναμ αποχαιρέτησε με νίκη το 2023 και τον Γιορίς

Η Τότεναμ κούνησε... μαντήλι στο έτος με νίκη και ετοιμάζεται για τις νέες προκλήσεις του 2024. Επικράτησε 3-1 της Μπόρνμουθ και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά το βαρύ 4-2 από την Μπράιτον. Πρώτη ήττα για τους «cherries» στο πρωτάθλημα μετά τις 4/11! Τιμήθηκε και χειροκροτήθηκε στην τελευταία του παρουσία στο γήπεδο προτού μετακομίσει στις ΗΠΑ και το Λος Άντζελες ο Γιορίς. Με δάκρυα αποχώρησαν οι Σαρ και Βέλιζ, με τον Αργεντινό να έχει τρομάξει για σοβαρή ζημιά στο γόνατο...   



Η Τότεναμ αποχαιρέτησε με νίκη το 2023 και τον Γιορίς

Η Τότεναμ έδειξε πως το μεσημέρι θα μπορούσε να είναι πολύ απολαυστικό για τους οπαδούς της στο Tottenham Hotspur Stadium, αλλά όταν έχεις απέναντι αυτή την Μπόρνμουθ, προφανώς ό,τι σχέδια κι αν κάνεις, τα περισσότερα θ' ανατραπούν.

Τα «σπιρούνια» από το 9ο λεπτό ευτύχησαν να προηγηθούν με το διαγώνιο σουτ του Πάπε Σαρ, ο οποίος όμως λίγο αργότερα αποχώρησε με δάκρυα και με τραυματισμό που ίσως του στερήσει τη συμμετοχή στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, λίγες μέρες πριν από την έναρξη του τουρνουά στην Ακτή Ελεφαντοστού. Η ομάδα του Ποστέκογλου με τους Ριτσάρλισον και Σον στην επίθεση έδειξε διάθεση για ένα καλό ματς με γκολ και πάνω απ' όλα ηρεμία λίγο πριν τη λήξη του 2023, αλλά οι «cherries» δεν θα το επέτρεπαν.

Όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότερο το σύνολο του Ιραόλα άρχισε να γίνεται απειλητικό, με τον Σολάνκε να παίρνει προσπάθειες, τους συμπαίκτες του να τον στηρίζουν και τον Άγγλο να έχει και δοκάρι στο φινάλε του πρώτου μέρους. Η Μπόρνμουθ απλά συνέχισε και στο δεύτερο μέρος αυτό που είχε ξεκινήσει, δηλαδή την αναζήτηση της απάντησης στο γκολ που είχε δεχθεί και φυσικά ο Βικάριο έπρεπε να παρέμβει για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Έκανε και το χαλάζι την εμφάνισή του στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του ματς, όχι όμως και η ασφάλεια για την Τότεναμ, αφού ο Ριτσάρλισον στο 52ο έχασε τεράστια ευκαιρία σε τετ-α-τετ μετά από κάθετη του Σον, πλασάροντας μονοκόματα και στέλνοντας την μπάλα δίπλα από την εστία. Εννέα λεπτά θα χρειαζόταν τελικά η Τότεναμ για να καθαρίσουν το παιχνίδι οι επιθετικοί της. Με τη βροχή να πέφτει με καταρρακτώδη ρυθμό, ο Σον από πλάγια αριστερά στο 71' έκανε δυνατό τελείωμα για το δεύτερο γκολ και στο 80' ο Ριτσάρλισον πετάχτηκε στο γύρισμα του Μπρέναν Τζόνσον για το 3-0!

Η Μπόρνμουθ πέτυχε κι εκείνη ένα τελευταίο γκολ για το έτος που αποχωρεί, με τον Σκοτ στο 84' να πλασάρει ανενόχλητος εντός περιοχής από ασίστ του Ταβερνίερ για το τελικό 3-1. Στις καθυστερήσεις ο Βέλιζ έφυγε με δάκρυα και με έντονο πόνο στο δεξί γόνατο, έχοντας τρομάξει για πολύ σοβαρή ζημιά, με τους συμπαίκτες του να σπεύδουν πάνω του για να τον παρηγορήσουν... 

Κώστας Ζάλιαρης