Η Άρσεναλ περίμενε την αλλαγή του χρόνου, η Φούλαμ έπαιζε ποδόσφαιρο και την κέρδισε άξια! (vids)

Μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα είδαμε στο τέλος του 2023, με τους «κανονιέρηδες» να χάνουν με 2-1, πολύ πιο εύκολα από ό,τι αναδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα, από τη Φούλαμ. Φοβερή η ομάδα του Μάρκο Σίλβα, απολύτως δίκαιο «τρίποντο»!



Η Άρσεναλ περίμενε την αλλαγή του χρόνου, η Φούλαμ έπαιζε ποδόσφαιρο και την κέρδισε άξια! (vids)

Επρόκειτο για ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι για την Άρσεναλ, αν αναλογιστεί κανείς πως θα μπορούσε να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, αν κέρδιζε τη Φούλαμ, έστω και για ένα βράδυ, από τη στιγμή που η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τη Νιούκαστλ την Δευτέρα το βράδυ (31/12).

Το παιχνίδι δεν θα ήταν απλό, αλλά οι «κανονιέρηδες» μπήκαν στο «Κρέιβεν Κότατζ» για να απλοποιήσουν την κατάσταση από νωρίς. Προηγήθηκαν μόλις στο 4ο λεπτό, αφού ο Μαρτίν Έντεγκααρντ είχε προειδοποιήσει με ωραίο, φαλτσαριστό σουτ τον Μπερντ Λένο.

Ο Μαρτινέλι πάτησε περιοχή, σε μία γρήγορη μετάβαση παιχνιδιού των φιλοξενούμενων, σούταρε και ανάγκασε τον Λένο σε μία δύσκολη απόκρουση, αλλά ο Σάκα πήρε το «ριμπάουντ» και άνοιξε το σκορ.

Από εκεί και πέρα, και μέχρι το 40ο λεπτό, όλα έδειξαν να διαφοροποιούνται πλήρως, με την Άρσεναλ να γυρνά αδικαιολόγητα πίσω και τη Φούλαμ να επιχειρεί να κάνει το παιχνίδι της, δίχως να φοβάται. Ο Ράγια αντέδρασε σωστά στο πλασέ του Χιμένες στο 14ο λεπτό, ο Γουίλιαν έφτασε κοντά στο 18’, αλλά το σουτ του πέρασε έξω, όμως η 3η απόπειρα αποδείχθηκε και.. φαρμακερή.

Η Άρσεναλ δεν αμύνθηκε διόλου σωστά στη γρήγορη μετάβαση παιχνιδιού από πλευράς γηπεδούχων, ο Κίβιορ έχασε πλήρως τον Χιμένες και ο φορ της Φούλαμ ισοφάρισε από κοντά, δύο λεπτά πριν συμπληρωθεί το μισάωρο.

Έκτοτε, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα επιχείρησε να ανακτήσει ξανά τον έλεγχο του ματς, προσπάθησε να πιέσει, και η καλύτερη στιγμή της ήρθε στο 41ο λεπτό. Άψογο «τρίγωνο» ανάμεσα σε Σάκα, Έντεγκααρντ και Ράις, αποδέκτης ο Μαρτινέλι, ελάχιστα άουτ η προσπάθειά του.

Το 1-1 αποτέλεσε το σκορ του πρώτου μέρους, ο Ισπανός προπονητής θα έπρεπε να αλλάξει πολλά και η Άρσεναλ μπήκε με τον Τακεχίρο Τομιγιάσου στην επανάληψη, ως πρώτη αλλαγή αντί του Γιακούμπ Κίβιορ.

Τίποτα όμως δεν ήταν αρκετό για… αυτή την Άρσεναλ, η οποία πραγματοποίησε με διαφορά τη χειρότερή της εμφάνιση στο πρωτάθλημα. Δέχθηκε γκολ από μία στατική φάση, με τον Ριντ να κάνει το 2-1 στο 60ο λεπτό της συνάντησης και έκτοτε, δεν έκανε… τίποτα.

Ο Σάκα είχε μία καλή στιγμή στο 80ο λεπτό να ισοφαρίσει, αλλά τον πρόλαβε ο Παλίνια, η Άρσεναλ δεν απείλησε και το 2-1 παρέμεινε με χαρακτηριστική ευκολία μέχρι τέλους!

Δημήτρης Μανάκος