Η Λούτον τα βάζει με τους μεγάλους και σκοράρει περισσότερο από τη Γιουνάιτεντ!

Τρομάζοντας την Τσέλσι και σκοράροντας άλλες δυο φορές στο φετινό πρωτάθλημα, η Λούτον μπορεί στην αλλαγή του έτους να υπερηφανεύεται πως έχει καλύτερες επιδόσεις ακόμα και από την προβληματική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν φτάνει μπροστά από την αντίπαλη εστία!  



Η Λούτον τα βάζει με τους μεγάλους και σκοράρει περισσότερο από τη Γιουνάιτεντ!

Οι νεοφώτιστοι δεν φοβούνται. Έχουν άλλη, ιδιαίτερη νοοτροπία. Μπαίνουν στο γήπεδο για να παλέψουν όλα τα ματς. Κι αν στις πρώτες αγωνιστικές εμφανιζόταν μια ομάδα φοβισμένη με απόλυτη προτεραιότητα στα αμυντικά της καθήκοντα μέχρι ν' αντιληφθεί τις συνθήκες της Πρέμιερ Λιγκ, τώρα πλέον αυτό που παρουσιάζει το σύνολο του Ρομπ Έντουαρντς είναι άξιο συγχαρητηρίων και χειροκροτήματος.

Η Λούτον έφτασε πολύ κοντά στην απόλυτη επαναφορά από το εις βάρος της 3-0 απέναντι στην Τσέλσι, ωστόσο, η αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία λεπτά απέφερε μονάχα δυο τέρματα. Παρά την ήττα στο τελευταίο ματς του 2023, ο κόσμος αποθέωσε παίκτες και προπονητή, όπως τους άξιζε.

Τα 23 τέρματα ενεργητικό της ομάδας που κατάφερε για πρώτη φορά στα χρονικά να βρεθεί στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι επίδοση που ξεπερνά εκείνη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22)!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» συνεχίζουν ν' αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με τη γραμμή κρούσης. Ο Χόιλουντ άνοιξε λογαριασμό στο πρωτάθλημα τα φετινά Χριστούγεννα (!), ο Άντονι δεν προσφέρει τίποτα, ενώ, οι Γκαρνάτσο και Ράσφορντ κάνουν ό,τι μπορούν, αν και παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα, η Γιουνάιτεντ έχει την 3η χειρότερη επίδοση στη Λίγκα αυτή τη στιγμή μαζί με την Κρίσταλ Πάλας, με τις Μπέρνλι (20) και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (15) να είναι οι μοναδικές με λιγότερα γκολ!

Κώστας Ζάλιαρης