«Νότιγχαμ, η... αναγέννηση»: Με ήττα και κακή εμφάνιση κλείνει το 2023 η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ! (vids)

Ψυχωμένη Νότιγχαμ Φόρεστ, παθιασμένη για τη νίκη, πήρε ένα τεράστιο «τρίποντο» απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Σίτι Γκράουντ», με 2-1. Σκόρερ του «χρυσού» γκολ ο Γκιμπς Γουάιτ, μοιραίος και… ήρωας ο Ματ Τέρνερ μέσα σε ένα τετράλεπτο. Απίθανη επέμβαση στο σουτ του Μπρούνο Φερνάντες στο 96ο λεπτό, για να διατηρηθεί η πρώτη εντός έδρας νίκη για τον Νούνο Εσπιρίτο Σάντο στο «σπίτι» της ομάδας του!



 «Νότιγχαμ, η... αναγέννηση»: Με ήττα και κακή εμφάνιση κλείνει το 2023 η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ! (vids)

Η αλήθεια είναι πως επρόκειτο για μία αναμέτρηση που δεν ήταν ιδιαίτερα… ελκυστική στο μάτι. Αλλά όπως και να έχει, κάτι τέτοιο δεν μας εξέπληξε, αν αναλογιστεί κανείς πως τόσο η Νότιγχαμ Φόρεστ, όσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα έδιναν ό,τι είχαν και δεν είχαν, στην τελευταία τους αγωνιστική υποχρέωση για το 2023.

Μία τα κατάφερε και απεναντίας σε αυτό που πολλοί θα θεωρούσαν, αυτή είναι η ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, η οποία επικράτησε με 2-1, σε ένα ματς που περιλάμβανε λίγες καλές στιγμές, τρία γκολ στο δεύτερο μέρος και μία απίθανη φάση στο 82ο λεπτό!

Μέχρι τότε, είχαμε μία σημαντική στιγμή για τη Νότιγχαμ, με τον Ραφαέλ Βαράν να πλησιάζει στο αυτογκόλ στο 11ο λεπτό και ένα σουτ του Κρις Γουντ που κατέληξε εκτός εστίας, με τη συμπλήρωση μισής ώρας.

Έκτοτε, το 0-0 διατηρήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία ως σκορ ημιχρόνου και το «ροντέο» ξεκίνησε να υφίσταται από το 64’ και έπειτα. Τότε, έκανε το 1-0 η Νότιγχαμ Φόρεστ, με τον Ντομίνγκες να αφήνει «άγαλμα» τον Ονάνα και τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται για ακόμη μία φορά φέτος, πίσω στο σκορ.

Βρήκαν όμως τον τρόπο να αντιδράσουν. Πίεσαν, ανέβασαν τις γραμμές τους και στο 78ο λεπτό, ένα λάθος του Ματ Τέρνερ, συνέβαλλε στην προσπάθειά τους. Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδωσε την μπάλα στον Γκαρνάτσο, αυτός τροφοδότησε τον Μάρκους Ράσφορντ και ο Άγγλος επιθετικός έκανε το 1-1.

Χρόνος υπήρχε, το μομέντουμ έδειχνε… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά αυτό που συνέβη στο 82ο λεπτό, πραγματικά δεν περιγράφεται. Οι «κόκκινοι διάβολοι» βγήκαν στην αντεπίθεση και είδαν τον Κρίστιαν Έρικσεν να σουτάρει για την ολική ανατροπή.

Ο Τέρνερ τον σταμάτησε όμως και οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα. Δέκα δευτερόλεπτα μετά σκόραραν, με τον Ελάνγκα να δίνει στον Γκιμπς Γουάιτ και αυτόν να νικά τον Αντρέ Ονάνα για το 2-1 της ομάδας του! Απίθανη εξέλιξη, το σκορ δεν διαφοροποιήθηκε στα εναπομείναντα λεπτά και στα 10’ των καθυστερήσεων, παρά την τρομερή στιγμή με τον Μπρούνο Φερνάντες στο 96’, και κάπως έτσι, το σύνολο του Έρικ Τεν Χαγκ ολοκληρώνει το τρέχον ημερολογιακό έτος στην 7η θέση, στο +1 από την Μπράιτον και με ήττα.

Δημήτρης Μανάκος