Μία Championship… ροντέο: Το «διπλό» της Λέστερ, η… γκέλα της Ίπσουιτς και το απόλυτο ρεκόρ!

«Χαμός» στην Championship, στην τελευταία αγωνιστική του 2023, με 24 γκολ μετά από 12 αναμετρήσεις, μία απρόσμενη «λευκή» ισοπαλία, μία μεγάλη νίκη της Λέστερ, που κυνηγά τη… Ρέντινγκ του 2005-06, και μία σπουδαία επικράτηση της Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Και το «ροντέο» συνεχίζεται, με πλήρη αγωνιστική ξανά την Πρωτοχρονιά!  



Μία Championship… ροντέο: Το «διπλό» της Λέστερ, η… γκέλα της Ίπσουιτς και το απόλυτο ρεκόρ!

Με μεγάλο ενδιαφέρον εξελίχθηκε η 25η αγωνιστική της Championship, η τελευταία δηλαδή «στροφή» του πρωταθλήματος, πριν την αλλαγή του ημερολογιακού έτους, καθώς η επόμενη υποχρέωση των ομάδων θα λάβει χώρα την Πρωτοχρονιά, σε πλήρη δράση.

Τι είδαμε λοιπόν πριν από μερικές ώρες; Είδαμε 24 γκολ σε 12 αναμετρήσεις, παρά το γεγονός πως είχαμε και δύο «λευκές» ισοπαλίες.

Το σημαντικότερο ματς της ημέρας έλαβε χώρα στην έδρα της Κάρντιφ, του Δημήτρη Γούτα και του Μανώλη Σιώπη, απέναντι στην κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος, τη Λέστερ. Οι γηπεδούχοι ήταν ανταγωνιστικοί, αλλά οι «αλεπούδες» διαθέτουν αστείρευτη ποιότητα, επικράτησαν με 2-0 και ανέβηκαν στους 62 βαθμούς μετά από 25 αναμετρήσεις, «κυνηγώντας» το απόλυτο ρεκόρ της Ρέντινγκ, τη σεζόν 2005-06, των 106 βαθμών.

Ακολουθεί η Ίπσουιτς, η οποία έμεινε στο 0-0 με την ΚΠΡ στο «σπίτι» της, σε ένα… ιδιαίτερο ματς, που «σημαδεύτηκε» από την καρδιακή προβολή που υπέστη ένας φίλαθλος στις εξέδρες. Υπήρξε 20άλεπτη διακοπή, οι δύο ομάδες και κυρίως οι γηπεδούχοι, δεν βρήκαν ποτέ ρυθμό και κάπως έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, σηματοδοτώντας το 4ο σερί παιχνίδι, που η Ίπσουιτς δεν καταφέρνει να επικρατήσει.

Στο -7 βρίσκεται πλέον από τη Λέστερ, ενώ δειλά – δειλά, την πλησιάζει και η Σαουθάμπτον, που σε ένα ματς δίχως ιδιαίτερο θέαμα, επικράτησε της Πλίμουθ. Ο Αλκαράθ σκόραρε δις και με το τελικό 2-1, οι «άγιοι» ανέβηκαν στους 51 πόντους, όντες μόνο τρεις βαθμούς πίσω από την Ίπσουιτς.

Είχαμε ντέρμπι 4ης και 5ης επίσης, με τη Γουέστ Μπρομ να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη κόντρα στη Λιντς, χάρη στο γκολ του Ντιανγκανά και να μειώνει την «ψαλίδα» στο τρίποντο. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει η Χαλ, που στο… ματς της αγωνιστικής, επικράτησε με 3-2 της Μπλάκμπερν, ενώ από εκεί και πέρα, γίνεται ο «κακός χαμός».

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι η Σάντερλαντ, η Μπρίστολ Σίτι, η Μίντλεσμπρο, η Πρέστον, η Κόβεντρι, η Νόριτς, η Κάρντιφ και η Γουότφορντ, βρίσκονται από το «7» μέχρι το «14» της βαθμολογίας, και χωρίζονται μόλις από έξι βαθμούς!

Όσον αφορά τη ζώνη του υποβιβασμού, τελευταία είναι η Ρόδεραμ, που έμεινε στο 1-1 με τη Σάντερλαντ, ούσα πλέον δύο ματς αήττητη, ακολουθεί η Σέφιλντ Γουένσντεϊ, που επικράτησε με 1-0 της Πρέστον εκτός έδρας, και η ΚΠΡ των 21 βαθμών. Σώζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή η Χάντερσφιλντ στους 25, δύσκολα θα έχουν προβλήματα η Μπέρμιγχαμ, η Στόουκ, η Σουόνσι και η Πλίμουθ.

 

 

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής της Championship:

Σαουθάμπτον – Πλίμουθ 2-1

Γουότφορντ – Στόουκ 1-1

Ίπσουιτς – ΚΠΡ 0-0

Κάρντιφ – Λέστερ 0-2

Κόβεντρι – Σουόνσι 2-2

Μίλγουολ – Νόριτς 1-0

Μπέρμιγχαμ – Μπρίστολ Σίτι 0-0

Πρέστον – Σέφιλντ Γουένσντεϊ 0-1

Ρόδεραμ – Σάντερλαντ 1-1

Χαλ – Μπλάκμπερν 3-2

Χάντερσφιλντ – Μίντλεσμπρο 1-2

Γουέστ Μπρομ – Λιντς 1-0

Δημήτρης Μανάκος