Ο Μαυροπάνος σεβάστηκε την Άρσεναλ ακόμα και με... 8 συμμετοχές στο πέρασμά του από εκεί!

Είτε έπαιξε, είτε όχι, αλλά και είτε εκτιμήθηκε, είτε ξεχάστηκε, ο Ντίνος Μαυροπάνος ήθελε να επιδείξει σεβασμό προς την Άρσεναλ για το ρόλο που έπαιξε το κλαμπ στην ποδοσφαιρική του διαδρομή.  



Ο Μαυροπάνος σεβάστηκε την Άρσεναλ ακόμα και με... 8 συμμετοχές στο πέρασμά του από εκεί!

Ο Έλληνας αμυντικός σκόραρε με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο «Έμιρεϊτς», το βράδυ της Πέμπτης, «κλειδώνοντας» τη μεγάλη νίκη της ομάδας του Μόγιες απέναντι σε αυτή του Μικέλ Αρτέτα.

Ο τελευταίος ήταν εκείνος που δεν υπολόγιζε τον Μαυροπάνο και ουσιαστικά τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου από την Άρσεναλ. Ο ποδοσφαιριστής, λίγο καιρό πριν από την έλευση του Covid-19, τον χειμώνα του 2020 επέλεξε αρχικά τη Νυρεμβέργη κι έπειτα τη Στουτγκάρδη, μέχρι τελικά να ξαναπατήσει το πόδι του σε αγγλικό έδαφος και να βρεθεί πάλι στην Πρέμιερ Λιγκ και την πρωτεύουσα. 

Ο Μαυροπάνος, σκοράροντας με δυνατή κεφαλιά στο άλλοτε «σπίτι» του, επέλεξε να μην πανηγυρίσει και να σεβαστεί τους «κανονιέρηδες», παρά το γεγονός πως συμπλήρωσε μόλις 8 εμφανίσεις στη θητεία του εκεί σε μια διετία (Ιανουάριος 2018 - Ιανουάριος 2020). 

Οι 7 εκ των συμμετοχών του ήταν σε επίπεδο πρωταθλήματος και μια φορά είχε παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ, στη φάση των ομίλων, στα τέλη του 2019.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης