Η Μπράιτον σε ματς - αποθέωση για την Πρέμιερ, ισοπέδωσε την Τότεναμ που «ξύπνησε» αργά! (vid)

Πού ήταν κρυμμένη αυτή η ομάδα τόσο καιρό; Η Μπράιτον έκανε το καλύτερο δώρο στους οπαδούς της για το φινάλε του 2023 και με εικόνα που είχε λείψει στον κόσμο των «γλάρων», διέλυσε την Τότεναμ με το τελικό 4-2! Δοκάρια, ακυρωθέντα γκολ, μεγάλες φάσεις στο ματς και μια αντεπίθεση διαρκείας των «σπιρουνιών» στο φινάλε που έμεινε ημιτελής!  



Η Μπράιτον σε ματς - αποθέωση για την Πρέμιερ, ισοπέδωσε την Τότεναμ που «ξύπνησε» αργά! (vid)

Η Μπράιτον αιφνιδίασε και την Τότεναμ, αλλά και τον κόσμο της με την τρομερή εικόνα που έβγαλε στο παιχνίδι του Amex, καταφέρνοντας να σκοράρει δυο φορές στο πρώτο μέρος και να έχει πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της και να προκαλέσει μέγιστο σοκ στα «σπιρούνια»! Αν και τα πρώτα λεπτά ήταν τέτοια που έδειχναν τη διάθεση των Λονδρέζων για να ελέγξουν το ματς με την κατοχή της μπάλας, όλα... πήγαν περίπατο για την ομάδα του Ποστέκογλου.

Στο 11ο λεπτό ο Χίνσελγουντ με ωραίο σουτ από τα όρια της περιοχής έγραψε το 1-0 και στο 23' ο Ζοάο Πέδρο με πέναλτι που κέρδισε ο Γουέλμπεκ από τον Κουλουσέφσκι διπλασίασε τα τέρματα των «γλάρων» του Ντε Τζέρμπι. Οι Μίλνερ και Πολ φαν Χεκ είδαν τις προσπάθειές τους να σταματούν στο δοκάρι, ο Βικάριο ήταν παρών σε άλλες καλές φάσεις της Μπράιτον ώστε ν' αποτρέψει το ... κάζο για την Τότεναμ, είχε μπλοκάρει εντελώς. Υπήρξαν στιγμές που οι φιλοξενούμενοι στο Amex βοήθησαν ώστε το παιχνίδι να πηγαίνει πάνω – κάτω, είχαν δοκάρι με τον Ριτσάρλισον κοντά στην ανάπαυλα, αλλά έπρεπε να βρουν τρόπο ν' απαντήσουν στην κατάσταση που είχε διαμορφωθεί.

Μόλις στα 33'' του δευτέρου μέρους ο Ριτσάρλισον σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε αφού υπήρχε οφσάιντ, με την Τότεναμ να φτιάχνει ευκαιρίες για να ξαναμπεί στο ματς, αλλά να μην καταφέρνει να τις μετουσιώσει στο πολυπόθητο γκολ που θα την έβαζε ξανά στο κόλπο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός λίγο αργότερα έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα, ήταν ξανά εκτεθειμένος και κάπου εκεί η μοίρα «χτύπησε» την Τότεναμ αλύπητα.

«Κεραυνός» του Εστουπινιάν από απόσταση και 3-0 η Μπράιτον στο 64ο λεπτό! Οι «γλάροι» στη βραδιά που έδειξαν ξανά το εξαιρετικό τους πρόσωπο που τόσο πολύ είχε λείψει για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, έφτασαν και στο 4-0 με το δεύτερο πέναλτι του Ζοάο Πέδρο στο 76ο λεπτό, έπειτα από παράβαση του Λο Σέλσο στον Έβαν Φέργκιουσον. Το φινάλε του ματς ήταν κλασσικό... στυλ Πρέμιερ Λιγκ με απίστευτο σασπένς! Η Τότεναμ μείωσε αρχικά στο 75' με το δεξί σουτ του Φέλιζ, στο 85' ο Μπεν Ντέιβις με κεφαλιά έκανε το 4-2, στις καθυστερήσεις ο Χόιμπιεργκ είχε δοκάρι σε δεξί σουτ και το τρελό παιχνίδι τελικά ολοκληρώθηκε με τη νίκη της ομάδας του Ντε Τζέρμπι.

Κώστας Ζάλιαρης