Σπουδαίο «διπλό» με ανατροπή η Σίτι, επέστρεψε στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις σε 45 λεπτά! (vids)

Δυσκολεύτηκε, ζορίστηκε πολύ, χρειάστηκε γυρίσει το ματς, αλλά τα κατάφερε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε με 3-1 της Έβερτον του Σον Ντάις στο «Γκούντισον Παρκ», έχοντας για πρωταγωνιστές τον Φόντεν και τον Άλβαρες. Ο πρώτος ισοφάρισε, ο δεύτερος «υπέγραψε» σε 10 λεπτά την ανατροπή και ο Μπερνάρντο Σίλβα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Μεγάλη συζήτηση έχει «σηκώσει» το πέναλτι που κέρδισε ο Νέιθαν Άκε από τον Ονάνα. Τρομερή Σίτι στο δεύτερο μέρος, «μπλόκαρε» και βρέθηκε πίσω στο σκορ από λάθος του Ρόδρι, στο ημίχρονο!



Σπουδαίο «διπλό» με ανατροπή η Σίτι, επέστρεψε στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις σε 45 λεπτά! (vids)

Ξεκινάμε με ένα δεδομένο. Με το γεγονός πως ο Σον Ντάις δεν είχε καταφέρει ποτέ να κερδίσει τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, σε όλες τις διοργανώσεις, σε κάθε λογής έδρα που τον είχε αντιμετωπίσει.

Μετρούσε 13 ματς απέναντί του, είχε καταγράψει μία ισοπαλία και 12 ήττες, αλλά η αλήθεια είναι πως ακόμη και πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της Έβερτον με τους «πολίτες», η ατμόσφαιρα στο «Γκούντισον Παρκ» προϊδέαζε για μία αναμέτρηση που είναι διαφορετική από τις άλλες. Ακόμη και αν το αποτέλεσμα στο φινάλε ήταν το… ίδιο, αντιλαμβανόσουν πως η Σίτι θα «φτύσει» αίμα για να περάσει ξανά αλώβητη από αυτό το γήπεδο.

Η Έβερτον, μετά την αφαίρεση βαθμών, είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα, και η Μάντσεστερ Σίτι, ναι μεν είχε στη διάθεσή της τον Ρόδρι, πλην όμως έλειπε ο Έρλινγκ Χάαλαντ, και οδηγήθηκε εκ νέου σε μία «πειραματική» ενδεκάδα, με τον Μπερνάρντο Σίλβα δεξιά και τον Ματέους Νούνες, δίπλα στον Ισπανό, στον άξονα.

Η ομάδα του Πεπ μπήκε «φουριόζα» στο παιχνίδι και αποδείχθηκε κυρίαρχη μέχρι και το 23ο λεπτό. Κατέγραψε μία τεράστια φάση με τον Άλβαρες στο 4’, αλλά γρήγορα αντιλήφθηκε πως ο Τζόρνταν Πίκφορντ βρίσκεται σε καλή ημέρα.

Έφτασε στο 80% κατοχής της μπάλας, με τη συμπλήρωση 10 λεπτών, και στο 13’, βρέθηκε μία «ανάσα» από το 1-0, αλλά και πάλι ο Άγγλος γκολκίπερ είχε απάντηση. Ο Πίκφορντ σταμάτησε σε δύο χρόνους τον Νούνες και τον Άλβαρες, ενώ κάτι ανάλογο έπραξε και 10 λεπτά αργότερα, στο έξυπνο τελείωμα του Τζακ Γκρίλις.

Και από το πουθενά, στο 29ο λεπτό, μετά από αλλεπάλληλα λάθη των παικτών της Σίτι και τον Ρόδρι να κάνει το… τελευταίο, η μπάλα έφτασε στον ΜακΝίλ και αυτός «σέρβιρε» στον Χάρισον για το πρώτο του γκολ στη σεζόν.

Η Έβερτον βρέθηκε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού μπροστά στο σκορ και έθεσε ως επόμενο στόχο της, να διατηρηθεί αλώβητη μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. Τα κατάφερε, διατήρησε το 1-0 και οδηγήθηκε στην επανάληψη, με μία κατάσταση ολότελα υπέρ της.

Γρήγορα όμως, τα δεδομένα ανατράπηκαν και ο Φιλ Φόντεν φρόντισε για αυτό. Ισοφάρισε ο Άγγλος με πολύ όμορφο σουτ στο 52ο λεπτό, ο Πίκφορντ είχε πολλά σώματα μπροστά του και σύντομα η Μάντσεστερ Σίτι, ξεκίνησε να πιέζει για την ολική ανατροπή.

Εξήντα δευτερόλεπτα αργότερα, λίγο έλειψε να γίνει το 2-1, μετά από προβολή των Φόντεν και Ταρκόφσκι, που πέρασε ελάχιστα έξω, ενώ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Πίκφορντ κράτησε ξανά όρθια την Έβερτον, αποκρούοντας εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Άλβαρες.

Η πίεση όμως είχε γίνει αφόρητη και στο 63ο λεπτό, είχε έρθει η στιγμή. Έπειτα από μεγάλη πίεση και διαδοχικά κόρνερ, ο Φόντεν σούταρε στο 63’, η μπάλα κόντραρε, ο Άκε πήγε για δεύτερη προσπάθεια και ο Ονάνα έπεσε να κάνει τάκλιν. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του, οι παίκτες της Σίτι ήταν έξαλλοι και ευθύς αμέσως, καταλογίστηκε ως πέναλτι η παράβαση. Ο Άλβαρες μετουσίωσε την ευκαιρία σε γκολ και το 2-1 ήταν γεγονός.

«Μπλόκαρε» πλήρως η Έβερτον, απώλεσε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-2 με τον Κάλβερτ Λιούιν στο 76’ και εν τέλει ηττήθηκε με 3-1, έπειτα από πολύ ωραίο γκολ του Σίλβα (είχε δοκάρι στο 91' ο Φόντεν), με τη Σίτι να πανηγυρίζει την 3η της νίκη με ανατροπή στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και να φτάνει στο -5 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, έχοντας φυσικά και ματς λιγότερο.

 

Δημήτρης Μανάκος