Της βγήκε η ψυχή αλλά νίκησε η Τσέλσι, απίθανη Γουλβς στο Μπρέντφορντ!

Με φοβερά ζόρια, με πολύ μεγάλο «νεκρό» διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά με επιμονή όσο περνούσε η ώρα, η Τσέλσι κατάφερε να φτάσει στο 2-1 απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. Καθοριστικός ο Μαντουέκε που πέρασε με αλλαγή, κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε και χάρισε όλους τους βαθμούς στους «μπλε». Σαν σίφουνας πέρασε η Γουλβς από το Μπρέντφορντ με το 4-1!  



Της βγήκε η ψυχή αλλά νίκησε η Τσέλσι, απίθανη Γουλβς στο Μπρέντφορντ!

Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας 2-1

Με τον Κόνορ Γκάλαχερ αρχηγό και με τη νεαρότερη 11άδα που έχει παρατάξει ποτέ σε παιχνίδι Πρέμιερ Λιγκ, η Τσέλσι «μούδιασε» μπαίνοντας στο γήπεδο και αδυνατούσε να βγει από τα καρέ της. Αυτό, ωστόσο, διήρκησε ελάχιστα λεπτά προτού... πάρουν μπρος οι «μπλε» του Λονδίνου. Κι αφού η προσπάθεια του Μάατσεν στο 9ο λεπτό απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή, ήρθε ο Μικάιλο Μούντρικ έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Γκούστο και γύρισμα από αριστερά, για να γίνει το 1-0 στο 13ο λεπτό.

Ο Ουκρανός θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλο γκολ λίγο αργότερα, όταν νικήθηκε από τον Χέντερσον σε πλασέ που έκανε έπειτα από τρομερή πάσα με τακουνιά από τον Τζάκσον. Ο Ποτσετίνο θα μπορούσε να δηλώσει απόλυτα ικανοποιημένος από τις προσπάθειες των παικτών του και κυρίως από την αντίδραση μετά την εκτός έδρας ήττα από τη Γουλβς, ωστόσο, στο 45' + 1' ο Αγιού βρήκε τον Ολίσε αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι κι εκείνος «εκτέλεσε» τον Πέτροβιτς για το 1-1! Οι «αετοί» μπήκαν και με περισσότερη τόλμη στο δεύτερο μέρος έχοντας πλέον φέρει το παιχνίδι στα ίσια και στο 54' ο Πέτροβιτς χρειάστηκε να κάνει επέμβαση σε επικίνδυνο διαγώνιο σουτ.

Στο 57' ο Ρομέο Λάβια πραγματοποίησε επιτέλους το ντεμπούτο του με την μπλε φανέλα, έχοντας βρεθεί απλά στην αποστολή στο πρόσφατο ματς στο «Μολινό». Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για να βοηθήσει από τα χαφ, παίρνοντας τη θέση του Μάατσεν. Ο Ποτσετίνο άρχισε να έχει εκνευρισμό και να μην του αρέσουν όσα έβλεπε από τους ποδοσφαιριστές του, ελάχιστα λεπτά μετά την ικανοποιητική τους επίδοση στο πρώτο ημίχρονο.

Η Τσέλσι δεν μπορούσε να πλησιάσει τα καρέ του Χέντερσον και να φτιάξει οτιδήποτε για να δείξει ότι ήθελε να βρεθεί πάλι μπροστά στο σκορ. Οι επιθέσεις κατά μέτωπο δεν έβγαιναν και δεν εκφράζονταν από τους «μπλε», με την Πάλας κατά διαστήματα να κρατάει άνετα την μπάλα. Ο Τζάκσον στο 74' ολομόναχος από κάθετη του Γκάλαχερ αστόχησε απέναντι από τον Χέντερσον, ενώ, ο Μαντουέκε που πήρε τη θέση του Ενκουνκού προσπάθησε να δώσει φαντασία και φρεσκάδα στο παιχνίδι της ομάδας του.

Στο 76ο λεπτό ο Τιάγκο Σίλβα βρήκε με υπέροχη σέντρα τον Τζάκσον που σκόραρε μεν, αλλά ήταν οφσάιντ, ο Πέτροβιτς σταμάτησε το διαγώνιο του Λέρμα, ενώ, ο Μπρόγια έχασε μια καλή ευκαιρία από πλάγια θέση εν κινήσει για τους γηπεδούχους. Τελικά στο 85' ο Μαντουέκε που από τη στιγμή που είχε περάσει στο ματς ξεχώρισε, κέρδισε πέναλτι με πανέξυπνη κίνηση μπροστά από τον Έζε και από την άσπρη βούλα ο Νόνι διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Μπρέντφορντ – Γουλβς 1-4

Σας έχει τύχει να λήγει ένα ημίχρονο και να λέτε πάλι καλά που έχει και ανάπαυλα για 15 λεπτά για να πάρετε ανάσα; Ένα τέτοιο ματς ήταν και αυτό στο Μπρέντφορντ, όπου έγινε το... έλα να δεις και η Γουλβς κατάφερε σε διάστημα 15' να σκοράρει τρεις φορές! Το θεότρελο παιχνίδι με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω είδε τον.. χορό ν' αρχίζει από το 13ο λεπτό, όταν ο Λεμινά μετά το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Τσέλσι να σκοράρει και απέναντι στους «bees» για το 1-0. Ένα λεπτό αργότερα, ο Χι – Τσαν εκμεταλλεύτηκε τεράστια γκάφα του Κόλινς και έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στους «λύκους»!

Η Μπρέντφορντ του Τόμας Φρανκ στο 16' αντέδρασε με τον κόσμο να μην προλαβαίνει να καταλάβει τι συνέβαινε! Ο Γουισά από ασίστ του Μοπέ και με την άμυνα της Γουλβς να μην καταφέρνει να διώξει στα καρέ της, έκανε το 2-1, ωστόσο, ο εκπληκτικός Χι – Τσαν θα «ξαναχτυπούσε». Και το έκανε στο 28' περνώντας και τον Πίνοκ προτού σουτάρει χαμηλά για το 3-1 των φιλοξενούμενων!

Για πρώτη φορά στην παρουσία της στην Πρέμιερ, η Μπρέντφορντ δέχθηκε τρία γκολ στο πρώτο μέρος εντός έδρας και επιχείρησε άμεσα στο δεύτερο ημίχρονο να διορθώσει κάπως τα πράγματα. Ο Λιούις – Πότερ θα μπορούσε να έχει μειώσει πολύ γρήγορα αλλά δεν βρήκε την μπάλα μετά το γύρισμα του Γουισά. Η Μπρέντφορντ ήξερε πως έπρεπε να κυνηγήσει το ματς και το επιχειρούσε, με κατοχή της μπάλας, αλλά με πολύ πιο οργανωμένες επιθέσεις σε αντίθεση με το ... run 'n gun του πρώτου ημιχρόνου. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Ο'Νιλ κράτησε το αβαντάζ και το διεύρυνε κιόλας φτάνοντας στο τελικό 4-1 στο 79ο λεπτό με τον Μπέλγκαρντ να εκμεταλλεύεται νέο μεγάλο λάθος του Κόλινς.

Κώστας Ζάλιαρης