Η Γιουνάιτεντ έζησε το θαύμα των Χριστουγέννων και σε 23 λεπτά έφερε τα πάνω κάτω! (vid)

Στο πρώτο ημίωρο απορούσε κανείς αν η Γιουνάιτεντ είχε βγει από τ' αποδυτήρια. Στο 82' το «Ολντ Τράφορντ» κόντεψε να... μετακινηθεί από τη θέση του! Οι «κόκκινοι διάβολοι» από το εις βάρος τους 2-0 του 26ου λεπτού, έφεραν τούμπα το παιχνίδι με την Άστον Βίλα και με τρία γκολ σε διάστημα 23 λεπτών στο δεύτερο μέρος, πανηγύρισαν με το τελικό 3-2! Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για Χόιλουντ με αδιανόητο ξέσπασμα στον πανηγυρισμό, με... το δεξί μπήκε η INEOS και ο Ράτκλιφ στο κλαμπ.  



Η Γιουνάιτεντ έζησε το θαύμα των Χριστουγέννων και σε 23 λεπτά έφερε τα πάνω κάτω! (vid)

Σαν να έπρεπε να υποστεί ένα μεγάλο σοκ η Γιουνάιτεντ για να πάρει μπρος και να βάλει το παιχνίδι της σε μια τάξη, ώστε να τολμήσει και να επιχειρήσει να φτιάξει ευκαιρίες για γκολ. Η εκπληκτικά δουλεμένη Άστον Βίλα με δυο φάσεις είχε πετύχει δυο γκολ στο «Ολντ Τράφορντ», είχε παγώσει ολοκληρωτικά τον Τεν Χαγκ και τους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων» και φαινόταν πανέτοιμη για ένα μεγάλο πάρτι!

Αρχικά η Βίλα έκανε το 1-0 στο 21ο λεπτό, όταν ο ΜακΓκιν βρήκε δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια θέση. Η κομπίνα στην προκειμένη είχε να κάνει με την παρουσία του Μπείλι ακριβώς δίπλα στον Ονάνα πριν την εκτέλεση και την αποχώρησή του δίχως να συμμετέχει στη φάση. Ήταν αρκετό, όμως, για να προκαλέσει την απώλεια συγκέντρωσης του Καμερουνέζου, που δεν πραγματοποίησε έξοδο, μπερδεύτηκε από την πορεία της μπάλας και τις κινήσεις των παικτών και δέχθηκε το γκολ!

Στο 26ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ του σκόρερ του πρώτου τέρματος, ο Λενγκλέ έμεινε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι, έκανε την κεφαλιά πάσα στον Ντεντόνκερ κι εκείνος ανενόχλητος στη μικρή περιοχή με το τακουνάκι κι ενώ γύρω του είχε μόνο κόκκινους, έγραψε το 2-0! Ο κόσμος στο γήπεδο αποδοκίμασε τον Ολλανδό κόουτς και τους παίκτες της Γιουνάιτεντ που είχαν βρεθεί να πρέπει ν' ανέβουν ένα τεράστιο βουνό στο ματς, ωστόσο, το κλαμπ του Μάντσεστερ έδειξε να βγάζει αντίδραση. Ο Χόιλουντ μπορεί να συνέχισε να μην τροφοδοτείται σωστά και να μην κάνει τις επιθυμητές κινήσεις, όμως, οι Γκαρνάτσο και Ράσφορντ ήταν οι πιο δραστήριοι, με τον Άγγλο να εξετάζει τα ρεφλέξ του Μαρτίνες στα γκολπόστ της Βίλα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Γιουνάιτεντ βρήκε γκολ με ωραίο build-up για να ξεπεράσει το πρέσινγκ των «χωριατών», όμως, ο Γκαρνάτσο ήταν οφσάιντ όταν δέχθηκε την πάσα του Ράσφορντ, προτού περάσει τον Μαρτίνες και πλασάρει στα δίχτυα. Ό,τι δεν μέτρησε σ' εκείνη τη φάση ήταν έγκυρο στο 59' με τους ίδιους πρωταγωνιστές και με σκόρερ τον Αργεντινό από το δεύτερο δοκάρι για το 2-1 που έβαλε ξανά τους γηπεδούχους στο ματς. Η ομάδα του Τεν Χαγκ είχε ανεβάσει κατακόρυφα τον ρυθμό της, είχε συμβεί το ίδιο και με το παιχνίδι και ο Ονάνα στο 63' χρειάστηκε να επέμβει σε πλασέ του Μπέιλι για να μην επιτρέψει στη Βίλα να ξεφύγει ξανά!

Και αφού ο Καμερουνέζος πορτιέρε τα κατάφερε, στο 70' ο Γκαρνάτσο με τη μπάλα στο αριστερό μετά την έξυπνη μια επαφή του Έρικσεν, ισοφάρισε σε 2-2! Ο Έμερι καλούσε τους παίκτες του να ηρεμήσουν, αλλά το «Ολντ Τράφορντ» πλέον έδινε ώθηση στην αυτοπεποίθηση των παικτών της Γιουνάιτεντ ώστε να κυνηγήσουν την τεράστια ανατροπή. Ο Έβανς μπλόκαρε ένα σουτ του ΜακΓκιν λίγο μετά την ισοφάριση στο... ροντέο που προκλήθηκε και η Γιουνάιτεντ που δεν έπαψε να κυνηγάει όλο το ματς... το πήρε! Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται ή όσο απίθανο κι αν φάνταζε, αυτή η ομάδα έκανε ολοκληρωτική ανατροπή σε 23'! Ο Χόιλουντ με το πρώτο του γκολ με τη φανέαλ της νέας του ομάδας, με αριστερό μονοκόματο μετά από κόντρα στον ΜακΓκιν σε εκτέλεση κόρνερ, έγραψε το τελικό 3-2 σε ένα απίθανο δεύτερο ημίχρονο στο «Ολντ Τράφορντ»!

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης