Κόντρα σε… όλους η Λίβερπουλ, κέρδισε στο «Τερφ Μουρ» και ανέβηκε στην κορυφή! (vids)

Σκόραρε τέσσερις φορές, μέτρησαν τα δύο, νίκησε Μπέρνλι και… Τίρνι, και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας! Αυτή είναι η ιστορία της αναμέτρησης της Λίβερπουλ στο «Τερφ Μουρ», με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 2-0, χάρη στα γκολ του Ντάργουιν Νούνιες στην αρχή και αυτό του Ντιόγο Ζότα στο φινάλε. Έξαλλος ο Γιούργκεν Κλοπ με τον διαιτητή της συνάντησης, αλλά η παράδοση στη Boxing Day συνεχίστηκε για τους «κόκκινους»!



Κόντρα σε… όλους η Λίβερπουλ, κέρδισε στο «Τερφ Μουρ» και ανέβηκε στην κορυφή! (vids)

Γνωρίζαμε και πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με την Μπέρνλι πως η Λίβερπουλ βρίσκεται γενικώς σε καλή αγωνιστική κατάσταση, και παρά την ισοπαλία με την Άρσεναλ και αυτή με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ», είχε τη δυνατότητα με μία εκτός έδρας νίκη στο «Τερφ Μουρ», να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πρόκειται για ένα γήπεδο που γενικώς πηγαίνει στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, αν αναλογιστεί κανείς πως μετρούσε επτά νίκες στις οκτώ τελευταίες επισκέψεις της, τη στιγμή που η ομάδα του Γερμανού, με αυτόν στο τιμόνι, μετρούσε μόνο επιτυχίες στη Boxing Day, με τα γκολ να είναι 17-1 υπέρ της.

Θα πάλευε η ομάδα του Βινσέντ Κομπανί, θα αναζητούσε την δεύτερη εντός έδρας επικράτησή της στο πρωτάθλημα, αλλά η αλήθεια είναι πως αν η Λίβερπουλ είχε βρει νωρίτερα ένα δεύτερο γκολ, όλα θα ήταν πιο απλά.

Διότι επί της ουσίας, κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Αρχικά, απείλησε στο 4ο λεπτό με τον Έλιοτ, σε ένα σουτ που έβγαλε ο Τράφορντ, ενώ στο 7’ έγινε το 1-0, με τους «κόκκινους» να βρίσκουν δίχτυα, χάρη στο υπέροχο πλασέ του Ντάργουιν Νούνιες.

Ο Ουρουγουανός σκόραρε μετά από 55 ημέρες, ο Σαλάχ λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 άμεσα, αλλά ο Τράφορντ τον σταμάτησε, ενώ με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, ο Άγγλος γκολκίπερ διατήρησε ξανά το 1-0, σταματώντας τόσο τον Έλιοτ, όσο και τον Νούνιες.

Λίγο αργότερα, στο μισάωρο, έλαβε χώρα η στιγμή που προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στον Γιούργκεν Κλοπ, με τον Χάκπο να σκοράρει, αλλά το γκολ του να ακυρώνεται για φάουλ του Νούνιες, στην αρχή της φάσης.

Ο Πολ Τίρνι συμβουλεύτηκε τον VAR και έμεινε στην αρχική του απόφαση, ενώ και η Λίβερπουλ έμεινε στο… 1-0 στη λήξη του πρώτου μέρους, καθώς το σουτ του Σαλάχ πάνω στην κίνηση στο 34΄, κατέληξε στο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στην επανάληψη με στόχο να «τελειώσουν» κάθε συζήτηση περί νίκης, σκόραραν στο 56’ με τον Έλιοτ, αλλά ο Πολ Τίρνι παρενέβη ξανά και τους στέρησε το 2-0. Υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Μοχάμεντ Σαλάχ, θεωρώντας πως επηρεάζει τον Τράφορντ και το 1-0 παρέμεινε.

Δειλά – δειλά, η Μπέρνλι άρχιζε να πατά καλύτερα και λίγο έλειψε, με δύο κεφαλιές, στο 60’ και το 68’, να φτάσει στην ισοφάριση. Ανέβασε τις γραμμές της, πάτησε στην περιοχή του Άλισον αλλά δεν ισοφάρισε στο καλό της διάστημα, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι τέλους.

Κάπως έτσι, αφού γλίτωσε και από τη στιγμή του Λάρσεν στο 86', σκόραρε στο 90' με τον Ντιόγο Ζότα για το 2-0 και υπό… περιπετειώδη τρόπο, η Λίβερπουλ έφτασε στην πολυπόθητη νίκη και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, την ώρα που η Μπέρνλι μένει στη ζώνη του υποβιβασμού και θα συναντήσει την Άστον Βίλα στο «Βίλα Παρκ», στην τελευταία της αγωνιστική υποχρέωση για το 2023!

Δημήτρης Μανάκος