Οξύμωρο: «Ιστορική» ήττα για τη Νιούκαστλ, η κορυφαία Boxing Day της Νότιγχαμ στην Premier League!

Μία τεράστια νίκη πανηγύρισε η Νότιγχαμ Φόρεστ επί της Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 3-1, χάρη στο χατ-τρικ του απίθανου Κρις Γουντ. Πρώτη επικράτηση εκτός έδρας ιστορικά σε Boxing Day για τους «κόκκινους» στην Premier League, τρίτος διαφορετικός προπονητής ο Νούνο Εσπιρίτο, που το καταφέρνει!



Οξύμωρο: «Ιστορική» ήττα για τη Νιούκαστλ, η κορυφαία Boxing Day της Νότιγχαμ στην Premier League!

Το κορυφαίο της αποτέλεσμα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο πανηγύρισε αδιαμφισβήτητα η Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία επικράτησε με 3-1 της Νιούκαστλ του Έντι Χάου στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», στην πρώτη νίκη του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο στην τεχνική της ηγεσία.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ, δεν πανικοβλήθηκε, είχε σε απίθανη ημέρα τον Κρις Γουντ και υποχρέωσε σε «ιστορική» ήττα τις «καρακάξες», με την ομάδα του Έντι Χάου να έχει ηττηθεί πλέον περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα στις 26 Δεκεμβρίου, φτάνοντας τις… 47 διαφορετικές περιπτώσεις.

Την ίδια ώρα, η Νότιγχαμ Φόρεστ σκόραρε για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα σε Boxing Day, στην 3η της απόπειρα και συνολικά, κέρδισε για 3η φορά στις 26 Δεκεμβρίου, σε επίπεδο Premier League, αλλά για πρώτη φορά εκτός έδρας!

Η πρώτη της νίκη τα τελευταία 31 χρόνια, ήρθε υπό τις οδηγίες του Μπράιαν Κλαφ, το 1993, απέναντι στην Κόβεντρι, ενώ η δεύτερη, έλαβε χώρα δύο χρόνια μετά, με προπονητή τον Φρανκ Κλαρκ, κόντρα στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Σε αμφότερες περιστάσεις, επικράτησε με 1-0, με τους Γκάρι Κρόσμπι και Τζέισον Λι αντίστοιχα, να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα, είχαν μεσολαβήσει τρεις ήττες, όλες από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους» να μην βρίσκουν καν δίχτυα, και τα γκολ υπέρ τους να φτάνουν στο 10-0.

Πλέον, το αρνητικό αυτό σερί έλαβε τέλος και ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο είναι ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Νότιγχαμ στην Premier League, που βλέπει την ομάδα του να δέχεται γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά εν τέλει να επικρατεί. Τεράστια νίκη, «ιστορικής» σημασίας, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα. Ο Στιβ Κούπερ – πιθανώς – θα χαίρεται με τη χαρά της αγαπημένης του ομάδας!

Αναλυτικά, τα ματς της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Boxing Day:

(2022): Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νότιγχαμ Φόρεστ 3-0

(1998): Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νότιγχαμ Φόρεστ 3-0

(1996): Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-4

(1995): Νότιγχαμ Φόρεστ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ 1-0 (Τζέισον Λι)

(1994): Κόβεντρι – Νότιγχαμ Φόρεστ 0-0

(1993): Νότιγχαμ Φόρεστ – ΚΠΡ 1-0 (Γκάρι Κρόσμπι)

 

Δημήτρης Μανάκος