Φοβερή Φόρεστ στο Νιούκαστλ, τεράστιο «διπλό» με χατ-τρικ του Γουντ!

Αυτή η Boxing Day θα μείνει για πάντα στη μνήμη του Κρις Γουντ που κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές κόντρα στην παλιά του ομάδα, οδηγώντας τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο 3-1 επί της Νιούκαστλ στο St. James' Park! Πρώτη νίκη για τον Νούνο Σάντο στη νέα του δουλειά, back-to-back ήττες για τις «καρακάξες» μετά και το ματς με τη Λούτον.  



Φοβερή Φόρεστ στο Νιούκαστλ, τεράστιο «διπλό» με χατ-τρικ του Γουντ!

Ξεκάθαρη κατέστη η νέα ταυτότητα της Νότιγχαμ Φόρεστ γι' ακόμα ένα παιχνίδι, αφού πήγε στο St. James' Park με... άγνοια κινδύνου για τη δυναμική της Νιούκαστλ και έφτασε να παλεύει στα ίσια για να πάρει το παιχνίδι!

Οι «καρακάξες» είδαν την επιθετική τους γραμμή να προσπαθεί να λειτουργήσει αρμονικά και αποτελεσματικά, οι ποδοσφαιριστές του Χάου έπαιρναν σωστές θέσεις και τελικά ο Ίσακ από την άσπρη βούλα κερδίζοντας έξυπνα ένα πέναλτι, άνοιξε το σκορ, με το 1-0 να σημειώνεται στο 23ο λεπτό.

Η ομάδα του Νούνο Σάντο αρχικά επιχείρησε απλά να τρέχει στην αντεπίθεση από τα πλάγια να προκαλέσει ζημιά, με τον Ελάνγκα λίγο μετά το ημίωρο να είναι τρομερά εγωιστής και να χάνει σχεδόν σίγουρη ευκαιρία για γκολ, αποφασίζοντας να μην πασάρει στον Γουντ. Το χαμηλό πλασέ του ήταν εύκολη λεία για τον Ντουμπράβκα, όμως, την επόμενη φορά δεν θα έκανε ξανά τόσο μεγάλο λάθος.

Σε αντίστοιχη περίπτωση στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου έκανε σωστά το γύρισμα με τον Γουντ να σκοράρει για το 1-1 και από νέα συνεργασία των δυο τους, η Φόρεστ θα έφτανε και στη μεγάλη ανατροπή! Στο 53' ο Ελάνγκα με τρομερή προωθημένη μπαλιά από το χώρο του κέντρου και υπό πίεση βρήκε τον ψηλό Νεοζηλανδό, αυτός πέρασε τον Μπερν και έγραψε το 2-1! Το ματς στον αγγλικό Βορρά είχε εξαιρετικό τέμπο και άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο την Boxing Day του 2023 για την Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Γουντ απέναντι την παλιά του ομάδα θα έφτανε και στο χατ-τρικ στο 60ο λεπτό, φεύγοντας ξανά στην πλάτη της άμυνας για να περάσει και τον Ντουμπράβκα και να κάνει το εκπληκτικό 3-1 για το σύνολο του Σάντο! Η Νιούκαστλ δεν θα έμενε δίχως να πιέσει και να προσπαθήσει μέχρι το τέλος, αλλά ο Τέρνερ, η άμυνα της Φόρεστ και η τύχη, οδήγησαν τους φιλοξενούμενους σε μια τρομερά σημαντική νίκη. 

Κώστας Ζάλιαρης