Η Τσέλσι έκανε ό,τι μπορούσε για να… μην σκοράρει νωρίς και η εξαιρετική Γουλβς την τιμώρησε «σκληρά»! (vids)

Μία πολύ μεγάλη νίκη επί της Τσέλσι κατάφερε να πανηγυρίσει η Γουλβς, με τους «λύκους» να επικρατούν με 2-1 στο «Μολινό» και να συνεχίζουν δίχως ήττα στο «σπίτι» τους, για ακόμη μία φορά, μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου. Έχασαν τα… πάντα οι παίκτες του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, «μοιραίος» ο Στέρλινγκ, για χιλιοστά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει ο Ενκουνκού! Σκόραρε στο φινάλε ο τελευταίος, είχε προλάβει όμως να... καθαρίσει το ματς ο Ντόχερτι!



Η Τσέλσι έκανε ό,τι μπορούσε για να… μην σκοράρει νωρίς και η εξαιρετική Γουλβς την τιμώρησε «σκληρά»! (vids)

Ήταν δεδομένο πως η «αποστολή» της Τσέλσι στο «Μολινό», απέναντι στη Γουλβς, στο φινάλε της 18ης αγωνιστικής της Premier League, δεν θα αποτελούσε μία απλή υπόθεση και εν τέλει, αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στη συνάντησή τους, με τους «λύκους» να επικρατούν με 2-1.

Η ομάδα του Γκάρι Ο΄ Νιλ είχε αποφασίσει εξαρχής πως θα αγωνιστεί πίσω από την μπάλα, θέλοντας να υιοθετήσει τη «συνταγή», που την ανέδειξε νικήτρια κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Αυτό έπραξε, δεν απείλησε ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, και στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή, όταν στο 31ο λεπτό, ο Ραχίμ Στέρλινγκ πήρε μία απόφαση, που ουδείς μπορεί να εξηγήσει.

Βρέθηκε απέναντι από τον Ζοσέ Σα, ο Πάλμερ και ο Τζάκσον ήταν δίπλα του, αλλά ο Άγγλος επιθετικός επέλεξε να τελειώσει μόνος του τη φάση, με τον Σα να διατηρεί ανέπαφη την εστία του.

Η Γουλβς άρχισε να το… πιστεύει, μετά το φινάλε του πρώτου μέρους, και ευτύχησε στο 51ο λεπτό, να προηγηθεί από στατική φάση. Έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Σαράμπια, ο Λεμινά κέρδισε άπαντες στον αέρα και το 1-0 ήταν γεγονός, με το «Μολινό» να… εκρήγνυται.

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ήταν υποχρεωμένος να κυνηγήσει άμεσα γκολ ισοφάρισης και έριξε στο γήπεδο, κάθε λογής επιθετικό «όπλο» που διέθετε. Κράτησε Τζάκσον και Στέρλινγκ στο ματς, έβαλε τον Μούντρικ και τον Ενκουνκού και από το 64ο μέχρι το 65ο λεπτό, απόρησε πώς γίνεται να μην βρήκε δίχτυα η ομάδα του.

Πρώτα το πλασέ του Κρίστοφερ Ενκουνκού εξουδετερώθηκε πάνω στη γραμμή και εν συνεχεία, ο Στέρλινγκ σούταρε διαγώνια, αλλά ο Ντόουσον πρόλαβε, πριν η μπάλα φτάσει στα δίχτυα, σε μία φάση μάλιστα που τον έθεσε και εκτός αγωνιστικού χώρου από την… υπερπροσπάθεια.

Το 1-0 παρέμενε, η Γουλβς λίγο έλειψε να βρει και δεύτερο γκολ με τον Κούνια στο 75’, αλλά και το… ένα διαφορά, ήταν αρκετό, όπως αποδείχθηκε στο φινάλε, με τον Ντόχερτι να κάνει το 2-0 και τον Ενκουνκού απλώς να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις.

Πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη πάντως η Γουλβς που την ανεβάζει στην 11η θέση της βαθμολογίας και στην ισοβαθμία με τους «μπλε», ενώ η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της, εκτός έδρας, σε όλες τις διοργανώσεις!

Δημήτρης Μανάκος