Χριστουγεννιάτικος... μποναμάς για Λούτον, ο Σολάνκε νίκησε την ψυχωμένη Φόρεστ!

Η Λούτον πέτυχε μια νίκη που θα τη θυμάται όταν θα εξιστορεί τη χρονιά της παρουσίας στην Πρέμιερ Λιγκ. Με γκολ του Τάουνσεντ επιβλήθηκε 1-0 της Νιούκαστλ και σίγουρα θα κάνει ευτυχισμένα Χριστούγεννα! Με τον Σολάνκε να πετυχαίνει χατ-τρικ και να γράφει το τελικό 3-2 στο 90' + 4', η Μπόρνμουθ νίκησε την απίστευτα ψυχωμένη Φόρεστ που από το 22' είχε παίκτη λιγότερο, στο ντεμπούτο του Σάντο. Αγχώθηκε αλλά κράτησε το 2-1 η Τότεναμ επί της Έβερτον, σπουδαία επικράτηση της Μπέρνλι με το 2-0 επί της Φούλαμ στο Λονδίνο!  



Χριστουγεννιάτικος... μποναμάς για Λούτον, ο Σολάνκε νίκησε την ψυχωμένη Φόρεστ!

Λούτον – Νιούκαστλ 1-0

Προς τιμήν της η Λούτον έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή της Νιούκαστλ. Δεν της επέτρεψε να εκφραστεί στον αγωνιστικό χώρο, της έβαλε εμπόδια, την εκνεύρισε κι όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε και να προηγηθεί! Στο 25ο λεπτό από γύρισμα του Μπάρκλεϊ στην περιοχή, ο Τάουνσεντ βρέθηκε εκεί που έπρεπε ανενόχλητος για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το 1-0, το οποίο φυσικά αφιέρωσε στον αρχηγό της ομάδας του, Τομ Λόκιερ, ο οποίος αναρρώνει μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη το περασμένο Σάββατο.

Η Λούτον μάλλον είχε αποφασίσει να δώσει ένα πολύ καλό μάθημα στις «καρακάξες» και με την έναρξη του δευτέρου μέρους είχε δοκάρι με τον Μπράουν, το δεύτερο στο ματς μετά από προσπάθεια του Μπάρκλεϊ στο πρώτο 45λεπτο! Ένα γκολ του Ίσακ δεν μέτρησε μετά από υπόδειξη του VAR για οφσάιντ, αλλά βάσει της εικόνας της αναμέτρησης και των ευκαιριών που είχε η ομάδα του Έντουαρντς, θα ήταν ίσως και άδικο να χαθεί αυτή η μεγάλη νίκη για τη Λούτον. Το 1-0 τελικά οριστικοποιήθηκε και το αποτέλεσμα αυτό έκανε χαρούμενα τα Χριστούγεννα των νεοφώτιστων! 

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπόρνμουθ 2-3

Ρέφερι και VAR βρέθηκαν στο επίκεντρο σε αυτή την αναμέτρηση, όπου η Νότιγχαμ Φόρεστ μπήκε στο γήπεδο έχοντας πλέον στην άκρη του πάγκου, τον Νούνο Σάντο. Η αλλαγή σκυτάλης έφερε προσπάθεια για κάτι καινούργιο και κάτι αρκετά πιο φρέσκο, ο κόσμος – όσο κι αν αγαπούσε τον Κούπερ – αποδέχθηκε αυτή την αλλαγή και προσπάθησε να μεταφέρει στην ομάδα τη θέρμη για το νέο ξεκίνημα.

Ωστόσο, στο 22' ο Μπολί με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στο οποίο πήρε ξεκάθαρα πρώτα τη μπάλα, αποβλήθηκε και η Φόρεστ έμεινε με δέκα. Η Μπόρνμουθ κατάλαβε πως ήταν το «καμπανάκι» για να ξεκινήσει να πιέζει και να τρέχει συνεχώς προς την περιοχή του Τέρνερ. Είχε δοκάρι στο 34' με τον Κρίστι, ενώ, μάλλον θα πρέπει να θεωρείται τυχερή για τη φάση του 37ου λεπτού, όταν ο Σμιθ έκανε μεν χέρι σε σέντρα του Τόφολο, όμως, ο VAR, αν και έβλεπε τα πόδια του ποδοσφαιριστή εντός περιοχής, πιθανότατα δεν μπορούσε να διακρίνει την τοποθέτηση των χεριών του. Έτσι, έκανε υπόδειξη για παράβαση εκτός και το ματς συνεχίστηκε κανονικά...

Οι «cherries» είχαν ένταση στις προσπάθειές τους, όμως, στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου η Φόρεστ με 10 παίκτες προηγήθηκε! Ο Γουντ έκλεψε, άφησε δεξιά στον Ελάνγκα κι αυτός με μια επαφή πλάσαρε χαμηλά διαγώνια για το 1-0, πανηγυρίζοντας έξαλλα και πηδώντας στην εξέδρα των οπαδών πίσω από την εστία! Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε ελάχιστα λεπτά, αφού, ο Σολάνκε στο 51' ισοφάρισε με υπέροχη κεφαλιά, 1-1. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 58' ολοκλήρωσε την ανατροπή για το σύνολο του Ιραόλα που πλέον με παίκτη περισσότερο στο γήπεδο, μάλλον είχε φέρει το ματς σε μια λογική. Επειδή, όμως, η Φόρεστ του Νούνο Σάντο δεν παραδίνεται πια, ο Γουντ στο 74ο λεπτό με κεφαλιά έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσια (2-2), με τον Σινιστέρα να παρεμβαίνει στην πορεία της μπάλας!

Το τελείωμα του παιχνιδιού ήταν εντυπωσιακό, η Μπόρνμουθ είχε κι άλλο δοκάρι με τον Μπρουκς, η Φόρεστ επιχειρούσε να τρέξει σε αντεπιθέσεις για να κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά, αλλά ο Σολάνκε είπε την τελευταία κουβέντα. Στο 90' + 4' ο Άγγλος με υπέροχη κεφαλιά έγραψε το τελικό 3-2 για τους φιλοξενούμενους και ολοκλήρωσε και το προσωπικό του χατ-τρικ. 

 

Τότεναμ – Έβερτον 2-1

Ήταν δεδομένο πως η Τότεναμ χρειάζεται τρίποντο, προκειμένου να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Γουέστ Χαμ, αλλά και το εξ’ αναβολής παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι, ώστε να βρεθεί στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Υποδεχόταν την Έβερτον, που από την αφαίρεση βαθμών που της επιβλήθηκε και έπειτα, είναι πλήρως «μεταμορφωμένη» και κατάφερε να πετύχει τον στόχο της με το τελικό 2-1, παρά το γεγονός πως το σκορ δεν αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση την εικόνα της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν «φουριόζοι» στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό, με τον Ριτσάρλισον να σκοράρει για τρίτο διαδοχικό ματς. Ακολούθησε το 2-0 από τον Σον, στο 18’, αλλά από εκεί και πέρα, και μέχρι την ολοκλήρωση της συνάντησης, παρακολουθήσαμε ένα ολότελα… διαφορετικό ματς.

Διότι οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο γήπεδο, αλλά όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, για μία ομάδα του Σον Ντάις, δεν ήταν αποτελεσματικοί. Σπατάλησαν τρομερές ευκαιρίες με τον Κάλβερτ Λιούιν, τον Χάρισον και τον ΜακΝίλ, αλλά το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη της επανάληψης, τα «ζαχαρωτά» συνέχισαν να προσπαθούν, η Τότεναμ έχασε την ευκαιρία να «κλειδώσει» το τρίποντο στο 75ο λεπτό με τον Κουλουσέφσκι και «πλήρωσε» την αφέλειά της και τα συνεχόμενα λάθη της.

Ο Γκόμες μείωσε στο 82’ με υπέροχο σουτ, στο πρώτο του γκολ μετά από τον Απρίλιο και το «παρθενικό» στην Αγγλία μετά από δύο χρόνια, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να πάρει η Έβερτον αποτέλεσμα. Μία απίθανη απόκρουση του Βικάριο σε σουτ του Ντανζούμα στο επόμενο λεπτό, διατήρησε το 2-1, το ίδιο έκανε και ο Ντέιβις, στο 84’, ο Ντανζούμα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 95’ και κάπως έτσι, η Τότεναμ έφτασε στη νίκη που επιθυμούσε!

Φούλαμ – Μπέρνλι 0-2

Τεράστια νίκη πανηγύρισε η Μπέρνλι απέναντι στη Φούλαμ στο «Κρέιβεν Κότατζ», με την ομάδα του Βινσέντ Κομπανί να επικρατεί με 2-0 στο Λονδίνο, στο δεύτερο «διπλό» της στη σεζόν, μετά την επιστροφή της από την Championship.

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για την κορυφαία εμφάνιση των φιλοξενούμενων στην τρέχουσα Premier League, με την Μπέρνλι να επιλέγει να αμυνθεί μαζικά και να «χτυπήσει» στην κόντρα, σε μία λογική που της βγήκε στον απόλυτο βαθμό.

Ξάφνιασε τη Φούλαμ με το προβάδισμά της στο 47ο λεπτό, με τον Οντομπέρ και «κλείδωσε» το τρίποντο στο 66’, όταν ο Μπέργκε έκανε το 2-0, με το πρώτο του γκολ μετά τον Σεπτέμβριο.

Το clean sheet διατηρήθηκε και η Μπέρνλι ανεβαίνει στην 19η θέση της βαθμολογίας, με 11 βαθμούς έπειτα από 18 αναμετρήσεις. Στο -4 από τη σωτηρία και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, στο +2 από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που είναι «ουραγός». Υποδέχεται εν συνεχεία τη Λίβερπουλ και μεταβαίνει στο τελευταίο της ματς στο 2023 στο «Βίλα Παρκ». Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο μεγάλη αξία έχει για τον Κομπανί, η πρώτη νίκη επί της Φούλαμ, εκτός έδρας, μετά το 2021 και η 3η συνεχόμενη στο εν λόγω γήπεδο!

Κώστας Ζάλιαρης - Δημήτρης Μανάκος