Θα καταρριφθεί άραγε ποτέ το ρεκόρ που «έσπασε» η Σίτι; Όλος ο πλανήτης έγινε... γαλάζιος σε μία ποδοσφαιρική σεζόν!

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πρώτη αγγλική ομάδα που κέρδισε την Premier League, το UEFA Champions League, το FA Cup, το UEFA Super Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA την ίδια χρονιά. Ποτέ, καμία άλλη ομάδα του «Νησιού» το είχε πράξει. Θα το πράξει άραγε ποτέ;



Θα καταρριφθεί άραγε ποτέ το ρεκόρ που «έσπασε» η Σίτι; Όλος ο πλανήτης έγινε... γαλάζιος σε μία ποδοσφαιρική σεζόν!

Δεν είχε συμβεί ποτέ. Δεν είχε καταφέρει να το κάνει ποτέ κανένα άλλο club. Ούτε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ούτε η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ και των Invincibles, ούτε η Λίβερπουλ παλαιότερα ή η αυτή η υπέροχη ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, ούτε η Τσέλσι στην εποχή του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και του Ζοσέ Μουρίνιο.

Πρόκειται για κάτι που βλέπουμε και παρακολουθούμε για πρώτη φορά ιστορικά από αγγλική ομάδα. Τι είναι αυτό; Το γεγονός πως η Μάντσεστερ Σίτι έγινε ο πρώτος σύλλογος της Αγγλίας, που σηκώνει τόσα πολλά τρόπαια σε μία ποδοσφαιρική σεζόν.

Πήρε την Premier League, με 89 βαθμούς, ξεπερνώντας την Άρσεναλ, πήρε το Champions League, στον τελικό με την Ίντερ, κατέκτησε το FA Cup απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διέπρεψε στο Σούπερ Καπ κόντρα στη Σεβίλλη, στην Ελλάδα, και αισίως, κατέγραψε τη μεγαλύτερη νίκη που έχει γίνει ποτέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Για την ακρίβεια, ισοφάρισε το 4-0 της Μπαρτσελόνα επί της Σάντος, το 2011, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα φυσικά να βρίσκεται τότε στον πάγκο των Καταλανών. Συνεπώς, η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πρώτη ομάδα που πράττει κάτι τέτοιο. Είναι ένα «ιστορικό» επίτευγμα. Θα καταρριφθεί άραγε ποτέ;

Δημήτρης Μανάκος