Απίθανο: Έρχονται 29 ματς Premier League σε 13 ημέρες, 44 ώρες ποδοσφαίρου – Τα πιο σπουδαία και ο… οκτάωρος ύπνος!

Προσδεθείτε, ξεκινάμε. Έρχονται 29 ματς της Premier League σε 13 ημέρες, έρχονται περισσότερα από 2600 αγωνιστικά λεπτά. Να κοιμάστε οκτώ ώρες και να βλέπετε ποδόσφαιρο. Κάπως έτσι, θα περάσετε ΑΚΡΙΒΩΣ τον μισό χρόνο που ακολουθεί, μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου! Όλα είναι έτοιμα, έρχεται η σέντρα στο Κρίσταλ Πάλας – Μπράιτον!



Απίθανο: Έρχονται 29 ματς Premier League σε 13 ημέρες, 44 ώρες ποδοσφαίρου – Τα πιο σπουδαία και ο… οκτάωρος ύπνος!

Είστε έτοιμοι; Διότι σήμερα ξεκινάει ο «μαραθώνιος» της Premier League. Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα και το Κρίσταλ Πάλας – Μπράιτον, πέρα από το γεγονός πως αποτελεί ένα σημαντικό, τοπικό ντέρμπι, επί της ουσίας σηματοδοτεί και την πιο όμορφη, ποδοσφαιρική περίοδο για τους Άγγλους, σε ολόκληρη τη σεζόν.

Μία περίοδο που αναμένεται να παρακολουθήσουμε 29 αναμετρήσεις, σε 13 ημέρες. Πρακτικά δηλαδή, θα περάσουν από μπροστά μας, 2.610 αγωνιστικά λεπτά.

Αν το μεταφράσει κανείς σε ώρες, γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό. Διότι έπονται… 43,5 ώρες ποδοσφαίρου, δίχως καν να μπούμε στη διαδικασία να υπολογίζουμε τις καθυστερήσεις. Συζητάμε μόνο για τον «καθαρό» χρόνο των αναμετρήσεων.

Αναμετρήσεις που έχουν τη δική τους σημασία, με έξι εξ΄αυτών να ξεχωρίζουν. Ξεκινάμε από το Λίβερπουλ – Άρσεναλ, σε 48 ώρες από τώρα, για να καταλήξουμε στο Γιουνάιτεντ – Τσέλσι, στη Boxing Day και στο Λίβερπουλ – Νιούκαστλ, την πρώτη ημέρα του χρόνου!

Αναλυτικά, τα πιο σπουδαία ματς που αναμένεται να δούμε από… σήμερα, μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου:

Λίβερπουλ – Άρσεναλ (23 Δεκεμβρίου)

Τότεναμ – Έβερτον (23 Δεκεμβρίου)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι (26 Δεκεμβρίου)

Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι (27 Δεκεμβρίου)

Μπράιτον – Τότεναμ (28 Δεκεμβρίου)

Λίβερπουλ – Νιούκαστλ (1η Ιανουαρίου)

 

Να το κάνουμε ακόμη πιο εντυπωσιακό; Κατά μέσο όρο, οι περισσότεροι επιθυμούν να κοιμούνται για οκτώ ώρες κάθε ημέρα. Στις 13 ημέρες, οι ώρες… ξεκούρασης φτάνουν στις 104! Προσθέστε και τις αναμετρήσεις της Premier League και φτάνουμε στις 147,5. Εκκρεμούν 164,5 ώρες για να κάνουμε κάθε τι άλλο. Και μην ξεχνιέστε. Δεν έχουμε συμπεριλάβει καν τις… καθυστερήσεις.

Προσδεθείτε, ξεκινάμε…

 

Δημήτρης Μανάκος