Όσα έλεγε ο Μεσούτ Εζίλ το 2021, έγιναν επίκαιρα… δύο χρόνια μετά!

Μεγαλώνεις και θες να παίξεις ποδόσφαιρο. Ονειρεύεσαι δύο πράγματα και αυτό είναι δεδομένο. Να αγωνιστείς στο Champions League και στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη χώρα σου. Όχι σε κάποια… European Super League. Ένας απόλυτα ειλικρινής και επίκαιρος, Μεσούτ Εζίλ!



Όσα έλεγε ο Μεσούτ Εζίλ το 2021, έγιναν επίκαιρα… δύο χρόνια μετά!

Ήταν πάρα πολύ ξεκάθαρος δύο χρόνια πριν, όταν είχε κάνει για πρώτη φορά τότε την εμφάνισή της η European Super League.

Είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του, είχε επισημάνει πως δεν αντιλαμβάνεται σε καμία περίπτωση, τι μπορεί να προσφέρει η ESL στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Μεσούτ Εζίλ συνηθίζει να τοποθετείται «αιχμηρά» και το είχε πράξει και τον Μάρτιο του 2021, κατακρίνοντας με κάθε δυνατό τρόπο το εγχείρημα που φημολογούνταν πως θα «ταράξει» τα νερά σε FIFA και UEFA.

Για να αντιληφθούν μάλιστα όλοι τη γνώμη του, είχε φροντίσει να αναφερθεί στα όνειρα ενός μικρού παιδιού, που ξεκινά να παίζει μπάλα. Τι ονειρεύεται; Να παίξει στο Champions League και στο Μουντιάλ με τη χώρα του. Όχι σε κάποια… European Super League. Και 700 ημέρες μετά σχεδόν, η τοποθέτησή του γίνεται ξανά επίκαιρη.

Αναλυτικά, η δήλωση του Μεσούτ Εζίλ, πριν από μία διετία:

«Όλα τα παιδιά, όταν ήταν μικρά, μεγάλωσαν με δύο όνειρα. Να παίξουν κάποια στιγμή στο Champions League και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Κανενός το όνειρο ήταν… κάποια Super League.

Το ωραίο με αυτές τις διοργανώσεις είναι ότι τα μεγάλα και σημαντικά ματς, είναι μία με δύο φορές τον χρόνο. Όχι κάθε εβδομάδα.

Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω πώς σκέφτονται οι άνθρωποι που ορίζουν τις τύχες του ποδοσφαίρου.»

Δημήτρης Μανάκος