Μεγάλη νίκη της ESL: «Παράνομο το μπλοκάρισμα των UEFA και FIFA στη European Super League»!

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάσισε ότι οι κινήσεις με τις οποίες οι FIFA και UEFA προσπάθησαν να εξουδετερώσουν τη δημιουργία της European Super League με τις απειλές για τον αποκλεισμό των ποδοσφαιρικών συλλόγων από τις διοργανώσεις τους, ήταν παράνομες! Δεν αποκλείεται επαναφορά του πρότζεκτ στην επιφάνεια!



Μεγάλη νίκη της ESL: «Παράνομο το μπλοκάρισμα των UEFA και FIFA στη European Super League»!

Η ετυμηγορία του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ήρθε με τρόπο που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να περιμένουν η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ουσιαστικά το εγχείρημα του 2021 για τη δημιουργία της ESL με τη συμμετοχή μεγάλων κλαμπ από τη Γηραιά ήπειρο αποκτά δύναμη με αυτή την απόφαση, βάσει της οποίας, οι FIFA και UEFA μπλόκαραν την υλοποίηση του μεγάλου πρότζεκτ με παράνομα μέσα.

Αυτό σημαίνει πως όσα είχαν διαμηνύσει περί αποκλεισμών των ομάδων από τις δικές τους διοργανώσεις, δεν θα μπορούσε ν’ αποκτήσει ισχύ, αφού: «δεν μπορούν να επιβάλουν τέτοιες κυρώσεις επειδή τα κλαμπ θα συμμετείχαν σε κάποιο άλλο τουρνουά», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως η ιδέα της European Super League, κυρίως λόγω των αντιδράσεων του κόσμου που θέλησε να κρατήσει το ποδόσφαιρο για τον λαό και ξεσηκώθηκε κατά των αφεντικών των συλλόγων, κατέρρευσε εντός μερικών ωρών…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης