Ξανά το ίδιο: Ο Γουίλσον «αναβίωσε» το απίθανο γκολ του Μαρτινέλι, τρία χρόνια μετά! (vids)

Όλοι θυμάστε ένα από τα κορυφαία γκολ στην καριέρα του Γκάμπριελ Μαρτινέλι, προ τριετίας. Ένα απίθανο «σόλο» στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Η αλήθεια είναι λοιπόν πως αυτό αναβίωσε, τρία χρόνια μετά. Ο Κάλουμ Γουίλσον καταλαβαίνει…  



Ξανά το ίδιο: Ο Γουίλσον «αναβίωσε» το απίθανο γκολ του Μαρτινέλι, τρία χρόνια μετά! (vids)

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζονται ιδιαίτερες… συστάσεις. Όλοι γνωρίζετε τον Κάλουμ Γουίλσον και προφανώς τον έχετε συνδέσει έντονα με τη Νιούκαστλ και την εποχή των Σαουδαράβων, όπως και όλοι γνωρίζετε τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι της Άρσεναλ.

Πλέον, πιθανώς και οι δύο θα μπορούν να αναγνωρίσουν πως τους «δένει» κάτι… κοινό. Τι είναι αυτό; Ένα γκολ που φέρει τεράστιες ομοιότητες, απέναντι στην Τσέλσι, στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με μοναδική διαφορά την εστία που έλαβε χώρα.

Πρώτος, το είχε πράξει ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι, στην 3η εβδομάδα του Ιανουαρίου, του 2020. Είχε πάρει την μπάλα κάτω από τη σέντρα, έπειτα από κόρνερ των γηπεδούχων, ευνοήθηκε από το γλίστρημα του Καντέ, βρέθηκε σε τετ-α-τετ και ισοφάρισε για το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα.

Τρία χρόνια μετά, η ιστορία αναβίωσε από έναν Άγγλο. Η μπάλα έφτασε στον Κάλουμ Γουίλσον, αυτός ξεκίνησε την επίθεσή του κάτω από την σέντρα – επίσης, είδε τους «μπλε» να υποπέφτουν σε τρομερά λάθη και βρέθηκε απέναντι από τον Πέτκοβιτς.

Πλασάρει, σκοράρει και θυμίζει τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι. Δύο γκολ – φωτοτυπία, σε δύο διαφορετικού τύπου ισοπαλίες, καθώς τότε η Άρσεναλ αισθανόταν ικανοποιημένη, καθώς αγωνιζόταν με 10 παίκτες, ενώ τώρα, η Νιούκαστλ, γνωρίζει τον αποκλεισμό!

 

Δημήτρης Μανάκος