«Το χειρότερο πέναλτι που έχω δει»: Η Έβερτον θα προκρινόταν και ο Ονάνα έκανε… αυτό! (vid)

Ένα πέναλτι μακριά από την πρόκριση. Απλώς ένα εύστοχο πέναλτι. Το αναμένεις από τον Αμαντού Ονάνα. Αλλά η αλήθεια είναι πως αν δει κανείς τι έκανε και πώς εκτέλεσε απέναντι στη Φούλαμ, θα αντιληφθεί για ποιον λόγο σχολιάστηκε ως ένα από τα χειρότερα πέναλτι στην ιστορία του Λιγκ Καπ!



«Το χειρότερο πέναλτι που έχω δει»: Η Έβερτον θα προκρινόταν και ο Ονάνα έκανε… αυτό! (vid)

Το βλέπεις, το ξαναβλέπεις, το βάζεις για ακόμη μία φορά στο replay και δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να αντιληφθείς, τι ήταν αυτό που παρακολούθησες. Και όλα αυτά, είτε υποστηρίζεις την Έβερτον, είτε διόλου σε ενδιαφέρει η συνέχειά της στο Λιγκ Καπ.

Μία… δοκιμή θα σας πείσει. Συζητάμε για την αναμέτρηση των «ζαχαρωτών» με τη Φούλαμ, στο «Γκούντισον Παρκ», με την ομάδα του Σον Ντάις να χάνει με 1-0 από νωρίς, να μοιάζει εκτός θεσμού, αλλά να βρίσκει τη στιγμή που αναζητούσε.

Ο Μπέντο ισοφάρισε και έκανε το 1-1, με συνέπεια η πρόκριση στα ημιτελικά να κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι. Από ένα η κάθε ομάδα, ευνοημένη η Έβερτον και όλα έδειχναν πως ο Αμαντού Ονάνα θα είναι αυτός που θα της εξασφαλίσει μία μεγάλη πρόκριση στο Λιγκ Καπ.

Ευστοχούσε και όλα τελείωναν, αλλά κάπου εκεί έκανε την εμφάνισή του, ένα από τα χειρότερα πέναλτι του θεσμού. Ο Ονάνα αστόχησε, δεν διάλεξε… σχεδόν γωνία, το πέναλτι ήταν ιδιαίτερα «αργό» και ο Λένο απλώς έκανε ένα βήμα προς τα δεξιά και απέκρουσε.

Το πράγμα έγινε χειρότερο φυσικά, όταν η Φούλαμ εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «4» του Λιγκ Καπ, με πέναλτι του Ντεκόρντοβα Ριντ. Ναι, ο Ονάνα είναι… μοιραίος!

Μπορείτε να το διαπιστώσετε:

Δημήτρης Μανάκος