Έσωσε την πρόκριση στο 90' + 2' κι έπειτα στα πέναλτι η Τσέλσι, πρώτη φορά στους «4» η Φούλαμ!

Με γκολ του Μούντρικ στις καθυστερήσεις και με τον Τρίπιερ μετά το «δώρο» που έκανε στον Ουκρανό, ν' αστοχεί και από την άσπρη βούλα, η Τσέλσι κατάφερε με το υπέρ της 4-2 στα πέναλτι (1-1 κ.α.) να προκριθεί στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ εις βάρος της Νιούκαστλ. Στους «4» για πρώτη φορά στην ιστορία της θα βρεθεί η Φούλαμ μετά το 7-6 επί της Έβερτον στα πέναλτι (1-1 κ.α.) στο «Γκούντισον Παρκ», πέρασε και η Μίντλεσμπρο που θα βρεθεί στον επόμενο γύρο μετά από μια 20ετία.    



Έσωσε την πρόκριση στο 90' + 2' κι έπειτα στα πέναλτι η Τσέλσι, πρώτη φορά στους «4» η Φούλαμ!

Τσέλσι – Νιούκαστλ 4-2 πεν. (1-1 κ.α.)

Όλα τα 'χε η Τσέλσι, τα μεγάλα και μοιραία ατομικά λάθη της έλειπαν. Και ένα τέτοιο την έβαλε με την πλάτη στον τοίχο στην αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ενώ οι «μπλε» είχαν ξεκινήσει με θέρμη στο παιχνίδι και μάλιστα είχαν δοκάρι με τον Γκάλαχερ, τα έκαναν μαντάρα στο 15ο λεπτό. Ο Μπαντιασίλ έκανε κάκιστη επαφή με τη μπάλα ενώ είχε τον έλεγχο της φάσης με τον Γουίλσον να τον πιέζει και κάπως έτσι ο Άγγλος εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο λάθος για να νικήσει τον Πέτροβιτς και να γράψει το 1-0.

Μετά το γκολ οι Λονδρέζοι έφτασαν σε επίπεδα κατοχής της μπάλας μέχρι και 82%, ο Μπρόγια επιχειρούσε να φανεί απειλητικός, αλλά ένα τέρμα που σημείωσε ορθά δεν μέτρησε για οφσάιντ. Με ορμή και πίεση για να καταφέρουν ν' απαντήσουν στο γκολ που είχαν δεχθεί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές του Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

Ο Κριστόφ Ενκουνκού έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα της Τσέλσι με την είσοδό του στο παιχνίδι στο 69ο λεπτό και οι γηπεδούχοι ήταν οι μοναδικοί που έκαναν παιχνίδι. Η Νιούκαστλ απλά αμυνόταν και προσπαθούσε να υπερασπιστεί το αβαντάζ που είχε, με τους Λονδρέζους να κάνουν λάθη στις τελικές τους επιλογές.

Οι «καρακάξες» πέρασαν δύσκολα, έδειχναν ν' αντέχουν στην πίεση, αλλά στο 90' + 2' με αντίστοιχα μοιραίο λάθος όπως του Μπαντιασίλ, ο Τρίπιερ πρόσφερε το γκολ της ισοφάρισης στην Τσέλσι! Επιχείρησε στην περιοχή να στοπάρει την μπάλα, δεν είχε καταλάβει τι συνέβαινε πίσω του, έκανε λάθος επαφή και ο Μούντρικ το εκμεταλλεύτηκε για να σκοράρει και να οδηγήσει το παιχνίδι στα πέναλτι! Εκεί, ο Τρίπιερ έκανε νέο λάθος και αστόχησε στη δεύτερη εκτέλεση της ομάδας του, με τους «μπλε» εν τέλει να παίρνουν την πρόκριση με το 4-2, αφού και ο Πέτροβιτς έπαιξε το ρόλο του, αποκρούοντας το χτύπημα του Ρίτσι! 

 

 

Έβερτον – Φούλαμ 6-7 πεν. (1-1 κ.α.)

Η Έβερτον ασφαλώς έχει να σκεφτεί την επιβίωση στο πρωτάθλημα, αν και τα πηγαίνει περίφημα προς την επίτευξη του στόχου παρά την αφαίρεση 10 βαθμών ως τιμωρία από την Πρέμιερ Λιγκ. Στο ματς με τη Φούλαμ στο «Γκούντισον Παρκ» μπορεί οι φιλοξενούμενοι να είχαν την πρώτη τελική τους στο στόχο στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, οι Λονδρέζοι είχαν το προβάδισμα από το πρώτο μέρος.

Το αυτογκόλ του Κιν στο 41ο λεπτό είχε βάλει μπροστά τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα, με την Έβερτον όμως έστω κι αργά να βρίσκει απάντηση! Στο 81' ένα σουτ του Γκάρνερ κόντραρε και πήρε ύψος, με τον Μπέτο να παίρνει την κεφαλιά και να γράφει το 1-1 με το οποίο η αναμέτρηση πήγε στα πέναλτι! Εκεί οι Ντε Κόρδοβα – Ριντ, Ονάνα νικήθηκαν από τους Πίκφορντ και Λένο αντίστοιχα, ο Γκέιγ πέτυχε το δοκάρι και τελικά η Φούλαμ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά για πρώτη φορά στην ιστορία της με το 7-6 από την άσπρη βούλα.

 

 

 

Πορτ Βέιλ – Μίντλεσμπρο 0-3

Στο Στόουκ, η Μίντλεσμπρο κατάφερε εντελώς επαγγελματικά να πάρει τη νίκη με το τελικό 3-0 επί της Πορτ Βέιλ και να περάσει στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ για πρώτη φορά μετά από μια 20ετία. Συγκεκριμένα, το είχε καταφέρει ξανά τη σεζόν 2003-2004, όταν και είχε κατακτήσει το τρόπαιο! Στο 12ο λεπτό η... παλιά καραβάνα, Τζόνι Χόουσον με τελείωμα που ευνοήθηκε από κόντρα άνοιξε το σκορ, στο 23' ο Μόργκαν Ρότζερς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και στο 53ο λεπτό ο Ματ Κρουκς διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, στέλνοντας την «Μπόρο» στην επόμενη φάση.

Κώστας Ζάλιαρης