Μία κλήρωση που… άλλαξε τις πιθανότητες: Η Σίτι το φαβορί, η Άρσεναλ αρχίζει και «επιλέγεται» για τον τελικό!

Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ συνεχίζουν στο Champions League και η αλήθεια είναι πως η κλήρωση τις ευνόησε. Πώς επηρεάστηκαν όμως οι πιθανότητες κατάκτησης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, από τους αντιπάλους των δύο αγγλικών ομάδων;  



Μία κλήρωση που… άλλαξε τις πιθανότητες: Η Σίτι το φαβορί, η Άρσεναλ αρχίζει και «επιλέγεται» για τον τελικό!

Πολλά είναι τα συμπεράσματα που μπορεί να πει κανείς πως προέκυψαν από την κλήρωση της φάσης των «16» του Champions League, με τη Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ να μαθαίνουν τους αντιπάλους τους και να αισθάνονται… ικανοποιημένες.

Αμφότερες τερμάτισαν στην πρώτη θέση των γκρουπ τους, οι «πολίτες» αποτελούν τη δεύτερη, αγγλική ομάδα που ολοκληρώνει με το απόλυτο τη διαδικασία των ομίλων, μετά τη Λίβερπουλ, και η Άρσεναλ κατέγραψε τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα σε έξι ματς, στην επιστροφή της μετά από επτά χρόνια.

Τόσο ο Πεπ Γκουαρδιόλα, όσο και ο Μικέλ Αρτέτα ήλπιζαν σε μία καλή κλήρωση και η αλήθεια είναι πως η επιθυμία τους έγινε πραγματικότητα. Δεν υπήρχε άλλωστε, ευκολότερη αντίπαλος από την Κοπεγχάγη για τους «γαλάζιους», ενώ οι «κανονιέρηδες» φαίνεται πως έπεσαν απέναντι στην ομάδα, που τους εξασφαλίζει δύο πράγματα: αρχικά, μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης κόντρα στην Πόρτο και εν συνεχεία, την ανταγωνιστικότητα που απαιτείται, ώστε να μην αισθανθούν πως θα συνεχίσουν στον θεσμό, δίχως να προσπαθήσουν.

Αισίως, έκανε την εμφάνισή του ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό από την Opta, σύμφωνα με το οποίο, η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πιο πιθανή ομάδα, ώστε να βρεθεί στον τελικό του Champions League. Με ποσοστό 46% βρίσκεται στην εν λόγω θέση, ενώ το να καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της ομάδας από τη Δανία, ανέρχεται στο 93%. Εντυπωσιακό και εξαιρετικά λογικό…

Όσον αφορά την Άρσεναλ, η αλήθεια είναι πως η καλή της κλήρωση, αύξησε τις πιθανότητές της. Επτά στους δέκα θεωρούν πως θα βρεθεί στα προημιτελικά, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 18%, πιστεύει πως το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, ενδέχεται να διανύσει όλο τον δρόμο, μέχρι τον μεγάλο τελικό.

Από εκεί και πέρα, αν προσθέσει κανείς αθροιστικά, τις πιθανότητες που αποδίδονται στις δύο αγγλικές ομάδες, να κατακτήσουν το τρόπαιο, φτάνει σχεδόν στο 40%. Συνεπώς, οι δύο εκ των 16 club, φαντάζουν φαβορί στο… 40% και ακολουθούν όλες οι υπόλοιπες!

Δημήτρης Μανάκος