Προχωρούν χαμογελαστές στους «16» οι Σίτι και Άρσεναλ!

Με εμπόδια που θα μπορούσαν μέχρι και να τα έχουν… παραγγείλει, κληρώθηκαν οι Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ! Την Κοπεγχάγη θ’ αντιμετωπίσουν οι «πολίτες», απέναντι στους «δράκους» της Πόρτο οι «κανονιέρηδες»!  



Προχωρούν χαμογελαστές στους «16» οι Σίτι και Άρσεναλ!

Αυτή η Άρσεναλ μπορεί να σπάσει την «κατάρα» που τη θέλει να βιώνει αποκλεισμό σε καθεμιά από τις 7 πιο πρόσφατες παρουσίες στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «κανονιέρηδες» που ξεκάθαρα πλέον είναι μια από τις πιο ισχυρές δυνάμεις της Πρέμιερ Λιγκ και διεκδικήτρια του τίτλου, θα κοντραριστεί με την Πόρτο στον πρώτο γύρο των νοκ-άουτ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Απέναντι στους «δράκους» υπάρχει προϊστορία έξι αναμετρήσεων στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τρεις νίκες, μια ισοπαλία και δυο ήττες από το πορτογαλικό κλαμπ, με το οποίο τελευταία φορά συναντήθηκαν τον Μάρτη του 2010.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα παίξει με την Κοπεγχάγη και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, λαμβάνει τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για να περάσει στα προημιτελικά και να στείλει εκτός συνέχειας τους συμπαθέστατους Δανούς που έκαναν εκπλήξεις στα γκρουπ.

Οι «πολίτες» και κάτοχοι του ευρωπαϊκού τροπαίου έχουν παίξει τέσσερις φορές με την Κοπεγχάγη στο παρελθόν, δυο για το Κύπελλο UEFA το 2009, ενώ, συναντήθηκαν και πέρυσι στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά δεν έχει καταγραφεί ποτέ ήττα για το αγγλικό κλαμπ, που επιβλήθηκε 5-0 στο εντός έδρας ματς του Οκτώβρη του 2022 και είχε μείνει στο 0-0 στη δεύτερη αναμέτρηση.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης