«Ίδρωσε» για τη δίκαιη νίκη η Άρσεναλ, φοβερό come-back η Άστον Βίλα!

Έπρεπε να κάνει 20+ τελικές για να φτάσει με μόχθο στο τελικό 2-0 η Άρσεναλ απέναντι στην Μπράιτον, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Ανατροπή σε 8' στο φινάλε με παίκτη παραπάνω η Άστον Βίλα για το εκτός έδρας 2-1 επί της Μπρέντφορντ. Πακετά «κέρασε», Κούντους «ήπιε» στο 3-0 της Γουέστ Χαμ κόντρα στη Γουλβς.  



«Ίδρωσε» για τη δίκαιη νίκη η Άρσεναλ, φοβερό come-back η Άστον Βίλα!

ΆρσεναλΜπράιτον 2-0

Γίνεται άραγε μία ομάδα να κυριαρχεί απέναντι σε δύο διαφορετικούς αντιπάλους για 135 λεπτά, δηλαδή για τρία ημίχρονα, και να μην καταφέρνει να σκοράρει;

Ναι, μπορεί να συμβεί, με την Άρσεναλ να είναι ανώτερη στο «Βίλα Παρκ» και να ηττάται και εν συνεχεία, να «ζορίζεται» πάρα πολύ απέναντι στην Μπράιτον, στο πρώτο μέρος στο «Έμιρεϊτς», παρά το γεγονός πως κατέγραψε 15 τελικές προσπάθειες, τη στιγμή που η φιλοξενούμενη δεν είχε καν… μία! Παρόλα αυτά, δεν το… πλήρωσαν!

Οι Λονδρέζοι μπήκαν δυνατά στο ματς και γεμάτη αποφασιστικότητα, προκειμένου να βρουν το γκολ που τους έλειπε στην 16η αγωνιστική της Premier League. Πίεσαν πολύ, απείλησαν με τον Ζεσούς και τον Έντεγκααρντ στο ξεκίνημα, ενώ ο Βραζιλιάνος, κατέγραψε και την πρώτη, εντός εστίας τελική προσπάθεια, στο 19ο λεπτό.

Ακολούθησε μία καλή κεφαλιά του Γκάμπριελ Μανγκαλάες, που σταμάτησε στον Βερτμπρούγκεν στο 23’, ενώ στο 32’ έλαβε χώρα η κορυφαία στιγμή του ματς.

Ο Έντεγκααρντ, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του, την ημέρα των γενεθλίων του, πέρασε μία τρομερή κάθετη πάσα για τον Σάκα, αυτός γύρισε στον Μαρτινέλι, και ο τελευταίος, δίχως γκολκίπερ στην εστία, έστειλε την μπάλα ψηλά, έξω.

Η Άρσεναλ συνέχισε να προσπαθεί, αλλά οι «γλάροι» άντεξαν, με την τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, να ανήκει στον Κάι Χάβερτς, έπειτα από όμορφη τελική προσπάθεια του Μαρτινέλι, πάνω στον Χίνσελγουντ, που μπήκε αναγκαστικά, στη θέση του Βέλτμαν, που δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Άρσεναλ συνέχισε να κυριαρχεί και στο 51ο λεπτό, μετά από τεράστια χαμένη ευκαιρία του Έντεγκααρντ, ήρθε η στιγμή για το 1-0. Σκόρερ χρίστηκε ο Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο οποίος επωφελήθηκε από το λάθος του Φαν Χέκε και επιτέλους έκανε το 1-0.

Παρά το προβάδισμά της, η Μπράιτον συνέχισε να κυριαρχεί και απώλεσε «κλασσικές» ευκαιρίες με τον Μαρτινέλι, τον Έντεγκααρντ και τον Σάκα, ενώ και ο Κάι Χάβερτς κατέγραψε τελική.

Επρόκειτο μόλις για την 3η φορά που ο Μικέλ Αρτέτα είδε την Άρσεναλ να καταγράφει τόσες πολλές προσπάθειες σε ματς της Premier League και λίγο έλειψε να το «πληρώσει», όταν ο Γκρος στο 82ο λεπτό, αστόχησε από πάρα πολύ κοντά, με μία επαφή.

Τελικά, ο Κάι Χάβερτς έκανε σε υπέροχη αντεπίθεση το 2-0, αυτό διατηρήθηκε μέχρι τέλους και οι «κανονιέρηδες» πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη, που τους ανεβάζει στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και με ματς περισσότερο από τη Λίβερπουλ!

Γουέστ Χαμ – Γουλβς 3-0

Το δίδυμο Πακετά – Κούντους έκανε τα πάντα για τη Γουέστ Χαμ στην αναμέτρηση απέναντι στη Γουλβς στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Ο Βραζιλιάνος ετοίμαζε τα γκολ και ο Γκανέζος έστελνε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Κούντους μέσα σε ένα δεκάλεπτο κατάφερε να σκοράρει δις και να φτάσει πλέον στα 9 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Αρχικά στο 22' με πανέμορφο αριστερό σουτ από τα όρια της περιοχής άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ, στο 32', πάλι από μπαλιά του Πακετά στο χώρο, έτρεξε ξανά και νίκησε τον πορτιέρε της Γουλβς για το προβάδισμα ασφαλείας απέναντι στους «λύκους».

Οι «λύκοι» έχουν δείξει και στο παρελθόν πως τις απροσεξίες των αντιπάλων τους μπορούν πολύ εύκολα να τις εκμεταλλευτούν και αυτό έκαναν σε φάση που ο Σεμέδο άνοιξε στον Σαράμπια κι εκείνος πέτυχε γκολ, το οποίο όμως τελικά δεν μέτρησε για οφσάιντ.

Το καμπανάκι για τη Γουέστ Χαμ και την ανάγκη να διατηρήσει τη συγκέντρωσή της, είχε χτυπήσει. Και οι παίκτες του Μόγιες το άκουσαν για να τελειώσουν το ματς και να φτάσουν στο 3-0 με τον Μπόουεν στο 74ο λεπτό. Και φυσικά ο Πακετά έκανε κι εκεί την ασίστ, για το... δικό του χατ-τρικ.

Μπρέντφορντ – Άστον Βίλα 1-2

Ακόμα κι αν η Άστον Βίλα γίνει ευάλωτη, θα βρει τον τρόπο να επιβιώσει! Η ομάδα του Έμερι μεσοβδόμαδα μπορεί να εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλό της στο Europa Conference League, αλλά στο ρυθμό που απέκτησε το παιχνίδι απέναντι στην Μπρέντφορντ έπρεπε να κουραστεί ακόμα πιο πολύ. Σε ένα τρομερά ανοιχτό ματς στο Μπρέντφορντ, η ομάδα του Τόμας Φρανκ απείλησε την εστία του Μαρτίνες.

Δεν τρόμαξε από τα πρόσφατα κατορθώματα των «χωριατών» και στο 45' ο Κιν Λιούις – Πότερ έπειτα από στιγμή σύγχυσης στην άμυνα της Βίλα, σκόραρε με τελείωμα από τη μεγάλη περιοχή για το 1-0. Οι παίκτες του Έμερι είχαν πλέον αρχισει να εμφανίζουν κόπωση από τα συνεχόμενα και πολύ δυνατά παιχνίδι σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Ο Μπεν Μι με το κάκιστο φάουλ στον Μπέιλι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο 71ο λεπτό και το γεγονός πως η Μπρέντφορντ έμεινε με παίκτη λιγότερο, αποτέλεσε ένα κάλεσμα προς την Βίλα μήπως και καταφέρει να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Και το κατάφερε με την κεφαλιά του Μορένο στο 77ο λεπτό για την ισοφάριση, ενώ, στο 85' ο Όλι Γουότκινς κόντρα στην πρώην ομάδα του χάρισε τη νίκη στους «χωριάτες» με δυνατή κεφαλιά! Ένταση και σύρραξη μεταξύ παικτών στα τελευταία λεπτά, αποβλήθηκε ο Μπουμπακάρ από πλευράς φιλοξενούμενων στο 90' + 8'. 

Κώστας Ζάλιαρης - Δημήτρης Μανάκος