«Πήραμε τους βαθμούς μας πίσω»: Τέσσερα στα τέσσερα η Έβερτον, πανηγύρισε ο Ντάις επί της Μπέρνλι! (vid)

Πήγε και κέρδισε εκτός έδρας τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Κέρδισε στο «Γκούντισον Παρκ» τη Νιούκαστλ, επικράτησε με 2-0 της Τσέλσι και πλέον, πανηγύρισε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στην Premier League, απέναντι στην Μπέρνλι. Εκπληκτική η Έβερτον, ανεβαίνει στους 16 βαθμούς και διατηρεί ανέπαφη την εστία της για τέταρτο σερί ματς. Υπερκάλυψε την αφαίρεση των βαθμών που της έχει επιβληθεί, κέρδισε στο αγαπημένο του γήπεδο ο Σον Ντάις!



«Πήραμε τους βαθμούς μας πίσω»: Τέσσερα στα τέσσερα η Έβερτον, πανηγύρισε ο Ντάις επί της Μπέρνλι! (vid)

Πραγματοποίησε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση και πανηγύρισε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της σε επίπεδο Premier League η Έβερτον, η οποία μετέβη στο «Τερφ Μουρ», ήταν κυριαρχική για ένα ημίχρονο απέναντι στην Μπέρνλι, σκόραρε δις και εν συνεχεία, απλώς προάσπισε την εστία της, διατηρώντας την ανέπαφη, για τέταρτη διαδοχική «στροφή» του πρωταθλήματος.

Τα «ζαχαρωτά» μπήκαν καλύτερα στο ματς και είχαν μία πολύ σοβαρή ευκαιρία για να προηγηθούν, όταν στο 18ο λεπτό, ο Τράφορντ σταμάτησε από πολύ κοντά τον Κάλβερτ Λιούιν.

Ωστόσο, μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, η Μπέρνλι είδε τον γκολκίπερ της να κάνει λάθος, με τον Τράφορντ να προβαίνει σε άστοχη έξοδο και τον Ονάνα να κάνει το 1-0.

«Σοκαρισμένη» η Μπέρνλι, δεν κατάφερε να διαχειριστεί το γεγονός πως βρισκόταν από το πουθενά πίσω στο σκορ, με συνέπεια έως ότου να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί, να δέχεται και δεύτερο τέρμα. Ο Κιν ήταν αυτή τη φορά ο σκόρερ, με τον έμπειρο αμυντικό να «πληγώνει» από κοντά την πρώην ομάδα του και να κάνει το 2-0 στο 25’.

Από εκεί και έπειτα, και με τον Γκόντφρι να σώζει την εστία της ομάδας του στο τέλος του ημιχρόνου, η Έβερτον πήρε προηγούμενη στα αποδυτήρια και έπρεπε απλώς να διαχειριστεί την κατάσταση.

Η Μπέρνλι ήταν ανώτερη στην επανάληψη, πίεσε πολύ, είχε τις στιγμές της, κατέγραψε και δοκάρι με τον Μπέργκε, αλλά η μείωση του σκορ δεν ήρθε ποτέ. Παραμένει κατά συνέπεια, κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η Έβερτον, κάλυψε πλήρως την αφαίρεση βαθμών, έχοντας πλέον και δύο περισσότερους!

Δημήτρης Μανάκος