Ας είναι καλά ο Λόκιερ και το ποδόσφαιρο θα είναι εκεί...

Δύσκολα μιλάς για ποδόσφαιρο, γκολ και στιγμές όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η 17η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ στιγματίστηκε από την κατάρρευση του αρχηγού της Λούτον, Τομ Λόκιερ, στον αγωνιστικό χώρο, με το ματς στην έδρα της Μπόρνμουθ να διακόπτεται στο 66ο λεπτό... Στα υπόλοιπα της ημέρας, η Σίτι «πούλησε» προβάδισμα δυο τερμάτων, και η Πάλας διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο 90' + 5'. Νίκες πανηγύρισαν οι Τσέλσι και Νιούκαστλ. 



Ας είναι καλά ο Λόκιερ και το ποδόσφαιρο θα είναι εκεί...

Στην σκιά του τρομακτικού συμβάντος της κατάρρευσης του Τομ Λόκιερ στην αναμέτρηση της Μπόρνμουθ με την Λούτον, ολοκληρώθηκαν τα πρώτα παιχνίδια του Σαββάτου για τη 17η αγωνιστική της Premier League.

 

Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας 2-2

Και η Μάντσεστερ Σίτι αποτελεί αδιαμφισβήτητα τη «χαμένη» της αγωνιστικής, με τους «πολίτες» να μένουν στο 2-2 με την Κρίσταλ Πάλας, παρά το γεγονός πως προηγήθηκαν με 2-0 στο 75ο λεπτό.

Ήταν ανώτεροι, κυριάρχησαν στη συνάντηση, είχαν πάρει προβάδισμα από το 24ο λεπτό με τον Γκρίλις και έμοιαζαν να έχουν σταθεί τυχεροί στη φάση του 43ου λεπτού, όταν ο Ματετά δεν κέρδισε την αποβολή του Έντερσον.

Εν συνεχεία, ακολούθησε στο 51ο λεπτό, το 2-0 από τον Λιούις, αλλά το πρώτο γκολ της καριέρας του στην Premier League, δεν έμελλε να αποδειχθεί νικητήριο. Μείωσε η Πάλας με τον Ματετά στο 76’ και μετά, την ιστορία την ξέρετε.

Ο ίδιος κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις και το 2-2 στο 95ο λεπτό, έγινε από τον Ολίσε. Απίθανο ματς!

Τσέλσι – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-0

Το πρώτο ημίχρονο του ματς δεν θα το θυμάται ο κόσμος... σε μερικές ώρες. Τίποτα σπουδαίο, κατοχή μπάλας από την Τσέλσι δίχως όμως να σημειωθεί κάτι τρομερό μπροστά από την αντίπαλη εστία, ενώ, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ επιχειρούσε με δυναμισμό στα μαρκαρίσματα να δώσει το δικό της στίγμα στο ματς. Ο Κόνορ Γκάλαχερ ήταν ο πιο δραστήριος για τους «μπλε» που δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό και έδειχναν να μην μπορούν να βγάλουν αυτοπεποίθηση.

Η διαφορετική προσέγγιση των παικτών του Ποτσετίνο, όπως παρουσιάστηκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οδήγησε στην πιο έντονη πίεση προς τα αντίπαλα καρέ και το γκολ στο 54ο λεπτό. Ο Κόουλ Πάλμερ από το γύρισμα του Στέρλινγκ από δεξιά πετάχτηκε με το δεξί και με προβολή έκανε το 1-0 για τους Λονδρέζους.

Μόλις 7 λεπτά αργότερα ήρθε και δεύτερο γκολ για να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στην Τσέλσι. Έπειτα από μεγάλη σύγχυση στα καρέ των «λεπίδων», ο Πάλμερ από δεξιά έκανε το γύρισμα και ο Τζάκσον στο 61' έγραψε το 2-0. Με αυτό το σκορ οι γηπεδούχοι κατάφεραν επιτέλους, τουλάχιστον για την ώρα, να μπουν στην πρώτη 10άδα της βαθμολογίας.

Νιούκαστλ – Φούλαμ 3-0

Τραυματισμοί, VAR, μια κόκκινη, ένα δοκάρι και... γεμίσματα με το τσουβάλι. Κάπως έτσι πορεύτηκε το παιχνίδι της Νιούκαστλ με τη Φούλαμ στο St. James' Park, με τον Χάου να βλέπει τους Σερ και Ζοέλιντον ν' αποχωρούν με προβλήματα από το παιχνίδι και να συνεχίζουν την «κατάρα» που κυνηγάει φέτος τις «καρακάξες» με το μόνιμα γεμάτο ιατρικό δελτίο.

Οι γηπεδούχοι στο 22ο λεπτό απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα με την αψυχολόγητη και παντελώς αχρείαστη πτώση του Ραούλ Χιμένες σε αντίπαλό του, με αποτέλεσμα ο Μεξικανός ν' αντικρίσει την κόκκινη κάρτα, αλλά το μοναδικό αξιόλογο που πέτυχε η Νιούκαστλ ήταν ένα δοκάρι με τον Γκόρντον στο 15ο λεπτό. Σέντρες, σέντρες και ξανά σέντρες, έπαιρναν κατεύθυνση προς τα καρέ των Λονδρέζων, αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το αριθμητικό αβαντάζ για τις «καρακάξες» θα έπιανε τόπο και θα έρχονταν τα γκολ με τα οποία η ομάδα του Χάου θα έφτανε στη νίκη. Αρχικά, ο Μάλεϊ στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης έγινε ο νεαρότερος σκόρερ της Νιούκαστλ σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ σε ηλικία 17 ετών και 229 ημερών! Εκείνος έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους και 64' ο Αλμιρόν έγινε παραλήπτης της μπάλας από κόντρα του Γουίλσον με τον Ρόμπινσον και σε κενή εστία έγραψε το 2-0.

Ο Νταν Μπερν με διπλή προσπάθεια και γκολ με τον μηρό στο 82ο λεπτό από τρομερή ασίστ του Μπρούνο Γκιμαράες διαμόρφωσε το τελικό 3-0, βάζοντας τέλος στο σερί τριών ηττών της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις.

Κώστας Ζάλιαρης - Δημήτρης Μανάκος