Πώς ο Γουίλοκ είναι αυτός που έσωσε τον Αρτέτα από την τιμωρία στο Νιούκαστλ; «Έχει βγει η μπάλα!»

Ήταν δεδομένη η τιμωρία του Μικέλ Αρτέτα. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν στην Αγγλία. Για ποιον λόγο όμως την απέφυγε; Διότι σύμφωνα με όσα επισημαίνονται τις τελευταίες ώρες, ο Τζο Γουίλοκ δικαίωσε απόλυτα την Άρσεναλ για όσα συνέβησαν στο Νιούκαστλ!



Πώς ο Γουίλοκ είναι αυτός που έσωσε τον Αρτέτα από την τιμωρία στο Νιούκαστλ; «Έχει βγει η μπάλα!»

Πολύς «ντόρος» είχε γίνει μετά την - πρώτη - ήττα της Άρσεναλ από την Νιουκάστλ (1-0) στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» στις 4 Νοεμβρίου, όταν ο Μικέλ Αρτέτα είχε διαμαρτυρηθεί σε έντονο ύφος για τις αποφάσεις των διαιτητών στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, κάνοντας λόγω για «ντροπή».  

Όσα είχε αναφέρει τότε ο Ισπανός τεχνικός, είχαν θεωρηθεί προσβλητικά και ο ίδιος κινδύνευε με τιμωρία από την αγγλική ομοσπονδία.  

Θυμίζουμε πως μεταξύ άλλων, για εκείνο το ματς, ο Αρτέτα είχε υποστηρίξει πως στη φάση του γκολ των γηπεδούχων, - που είχε πετύχει ο Άντονι Γκόρντον - η μπάλα είχε περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου, σε μία προσπάθεια του Τζο Γουίλοκ.  

Κι όμως, ο Άγγλος μέσος, ο οποίος ήταν «πρωταγωνιστής» σε αυτή την φάση, ήταν και αυτός που... έσωσε από την τιμωρία τον τεχνικό των «κανονιέρηδων». Και αυτό, διότι μετά την λήξη της αναμέτρησης, ο 24χρονος πρώην παίκτης της Άρσεναλ, είχε μεταβεί στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων και είχε παραδεχθεί στον Αρτέτα και τους παίκτες του, πως πράγματι, η μπάλα είχε περάσει εκτός τελικής γραμμής!  

Φυσικά, ο Γουίλοκ γνώριζε καλύτερα από όλους τι είχε συμβεί στην συγκεκριμένη φάση και με την κίνησή του αυτή (να παραδεχθεί ότι η μπάλα είχε περάσει εκτός), «διέψευσε» και τον Γκάρι Νέβιλ, ο οποίος στο Sky Sports είχε υποστηρίξει πως η απόφαση των διαιτητών σε αυτή την φάση, ήταν σωστή.  

Κάπως έτσι, οι Άγγλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο Γουίλοκ έσωσε τον Αρτέτα!