Την... ευρωπαία Ρέιντζερς, δεν θα την στήνεις με την πλάτη στον τοίχο!

Σε do or die παιχνίδι, η Ρέιντζερς έδειξε ξανά πως είναι… παλικάρι! Οι Σκωτσέζοι δεν έμειναν να φοβούνται και να σέβονται υπερβολικά το «απόρθητο κάστρο» της Μπέτις. Και πήγαν εκεί και πήραν την πρόκριση με… μαγκιά. Οι «διαμαρτυρόμενοι» γιΆ ακόμα μια φορά επιβεβαίωσαν πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν θα πρέπει κανείς να τους ξεγράφει…  



Την... ευρωπαία Ρέιντζερς, δεν θα την στήνεις με την πλάτη στον τοίχο!

Η ομάδα του Φιλίπ Κλεμέν έπρεπε να κάνει έναν άθλο. Γιατί κάπως έτσι το αντιμετώπισε η Ρέιντζερς. Και το έκανε με την πιο σωστή νοοτροπία.

«Από τη στιγμή που… πηγαίνουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα πάω και για την πιο υψηλή επίδοση» ήταν η μεταφορά που χρησιμοποίησε ο κόουτς του σκωτσέζικου συλλόγου και που εφάρμοσαν οι ποδοσφαιριστές του απέναντι στη Μπέτις.

Μάλιστα, η περίσταση ήταν τέτοια που για να εξασφαλιστεί το αποτέλεσμα για την συνέχιση της διαδρομής στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ, έπρεπε να ξεπεραστεί κι ένας τεράστιος σκόπελος για το κλαμπ της Γλασκώβης. Ποτέ ξανά δεν είχε πάρει νίκη επί ισπανικού εδάφους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση!

Και το κατάφερε στην πιο κρίσιμη στιγμή! Με τους Ανδαλουσιάνους που φέτος ήταν αήττητοι στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν»!

Η Ρέιντζερς με το υπέρ της 3-2 προκρίθηκε με απίθανο τρόπο στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, τερματίζοντας μάλιστα στην κορυφή του γκρουπ, πάνω και από την Σπάρτα Πράγας που είχε εύκολο έργο στην Κύπρο απέναντι στον ¶ρη Λεμεσού.

Μπορεί την τελευταία διετία εντός συνόρων η Ρέιντζερς να ζορίζεται και να μην πατάει όσο σταθερά θα ήθελε για να κοντράρει την Σέλτικ για την κορυφή, αλλά στα… ευρωπαϊκά ύδατα, είναι αλλιώς.

Είναι η ιστορία του συλλόγου που τον κάνει να καταφέρνει πράγματα, όπως ήταν ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ το 2021. Και τώρα, στα δύσκολα, μπήκε ξανά η αξιοπιστία της ομάδας στο ανώτατο επίπεδο.

Κώστας Ζάλιαρης