Τα παιδιά της Λίβερπουλ πήραν την εμπειρία, η Άστον Βίλα πήρε την κορυφή

Ο Γιούργκεν Κλοπ παρέταξε την νεαρότερη ενδεκάδα που έχει εμφανιστεί στα χρονικά της Λίβερπουλ σε ευρωπαϊκό ματς και οι «κόκκινοι», έχοντας εξασφαλίσει πρόκριση και πρωτιά, ηττήθηκαν εκτός έδρας 2-1 από την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στο φινάλε των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Στην κορυφή τερμάτισε και η Άστον Βίλα στο δικό της γκρουπ στο Europa Conference League με το τελικό 1-1 κόντρα στη Ζρίνσκι. 



Τα παιδιά της Λίβερπουλ πήραν την εμπειρία, η Άστον Βίλα πήρε την κορυφή

Η εξασφαλισμένη παρουσία στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ επέτρεψε στον Γιούργκεν Κλοπ να παρουσιάσει μια παντελώς διαφοροποιημένη Λίβερπουλ στις Βρυξέλλες και να φροντίσει ώστε οι βασικοί του να πάρουν ανάσες ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ, την προσεχή Κυριακή. 

Η Λίβερπουλ είχε τη νεαρότερη 11άδα που έχει επιδείξει στην ιστορία της σε παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης και μονάχα ο Γουατάρου Έντο ήταν 25+ ετών! 

Η Σεν Ζιλουάζ αντιλαμβανόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στα μετόπισθεν των Άγγλων και κατάφερε στο 32' με τον Αμούρα να γράψει το 1-0, με τον σκόρερ να περνά και τον Κέλεχερ και να πλασάρει στα δίχτυα. 

Οι «κόκκινοι» αντέδρασαν με τον Κουάνσα που στο 39' με δυο επαφές και πανέμορφο δυνατό σουτ έπειτα από στατική φάση για το σύνολο του Κλοπ, έφερε το παιχνίδι στα ίσια. 

Η αδιάφορη Λίβερπουλ που είχε γεμίσει από ποδοσφαιριστές που φυσικά δεν έχουν παίξει μαζί και ήταν η ευκαιρία τους αυτή για ν' αποκτήσουν λεπτά συμμετοχής και να πάρουν προσπάθειες, υπέστη τελικά την ήττα με γκολ στο 43ο λεπτό. Ο Πουέρτας ήταν ο σκόρερ έπειτα από ωραίο 1-2 με τον Αμούρα στα όρια της περιοχής και το προβάδισμα των Βέλγων παρέμεινε μέχρι τέλους δίχως συνέπειες για το αγγλικό κλαμπ. 

Στο Μόσταρ της Βοσνίας, η Άστον Βίλα χρειαζόταν τον ένα βαθμό για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στο γκρουπ της στο Europa Conference League και τα κατάφερε. Ο Ουνάι Έμερι δεν θέλησε ν' αλλάξει πάρα πολύ την 11άδα του, προσπάθησε όσο ήταν εφικτό να μη ζορίσει τους... ήδη ζορισμένους ποδοσφαιριστές του και το παιχνίδι με την Ζρίνσκι δεν απέκτησε ποτέ ούτε ρυθμό, ούτε κάποια ποιότητα. 

Στο 61ο λεπτό ο Τζανιόλο έβαλε μπροστά τους «χωριάτες» για να γίνει πλέον άνετη η βραδιά, ενώ, οι γηπεδούχοι, όταν βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 87' με τον Μαλεκίνουσιτς, το πανηγύρισαν σαν να επρόκειτο για... γκολ σε τελικό! Και καλά έκαναν που το χάρηκαν τόσο. Θα έχουν να το θυμούνται, σε μια αναμέτρηση που χαρακτηρίστηκε η σπουδαιότερη ευρωπαίκή για το βελγικό κλαμπ εντός έδρας, μέχρι την επόμενη, στο μέλλον...

Κώστας Ζάλιαρης