«Μιλούν» οι αριθμοί: Πώς θα ήταν η βαθμολογία του ομίλου της Νιούκαστλ, χωρίς το πέναλτι της Παρί Σεν Ζερμέν;

«Τι θα γινόταν αν…». «Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν…». Ερωτήματα που καλώς προκύπτουν και φαντάζει απολύτως λογικό. Διότι αν εκείνο το πέναλτι στη Γαλλία, δεν είχε καταλογιστεί, η Νιούκαστλ θα συνέχιζε – τουλάχιστον στην Ευρώπη, και θα έβαζε στα ταμεία της ακόμη 28 εκατομμύρια!



«Μιλούν» οι αριθμοί: Πώς θα ήταν η βαθμολογία του ομίλου της Νιούκαστλ, χωρίς το πέναλτι της Παρί Σεν Ζερμέν;

Έχουν περάσει αρκετές ώρες από τον αποκλεισμό της Νιούκαστλ από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Από το απίθανο «διπλό» της Μίλαν στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», το οποίο σηματοδότησε την πρόκριση της Παρί Σεν Ζερμέν στους «16» του Champions League, την 3η θέση των Ιταλών, που συνεχίζουν στο Europa League και το γεγονός πως η Νιούκαστλ, ακολουθεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και παίζει μόνο στην… Αγγλία, μετά τις γιορτές.

Το μυαλό όλων πηγαίνει στη λέξη «αδικία», αναφορικά με την κατάληξη του ομίλου και τον πλήρη αποκλεισμό της ομάδας του Έντι Χάου. Όλοι αναρωτιόμαστε «τι θα είχε συμβεί αν». Η αλήθεια είναι όμως, πως αν δεν δινόταν εκείνο το πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στη Γαλλία, και αν η Νιούκαστλ είχε φύγει με το «τρίποντο» από το Παρίσι, τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ θα ήταν και πάλι πρώτη, έχοντας τους ίδιους βαθμούς. Την ίδια ώρα, η Μίλαν θα συνέχιζε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με οκτώ πόντους. Θα της ήταν αρκετοί.

Όσον αφορά Άγγλους και Γάλλους; H Νιούκαστλ και η Παρί Σεν Ζερμέν θα ήταν ισόβαθμες στους επτά πόντους, αλλά σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα από το Παρίσι θα αποκλειόταν από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και αυτό διότι θυμίζουμε, πως το βασικότερο κριτήριο ισοβαθμίας, είναι η βαθμολογική συγκομιδή στις μεταξύ τους αναμετρήσεις!

Η Νιούκαστλ λοιπόν θα είχε κερδίσει και στα δύο ματς, συνεπώς θα βρισκόταν πάνω από την Παρί Σεν Ζερμέν. Και όμως, ένα πέναλτι άλλαξε όλα τα δεδομένα. Και κάπως έτσι, στέρησε από τις «καρακάξες» την ευρωπαϊκή τους συνέχεια, αλλά και 28 εκατομμύρια, με φόντο τη μεταγραφική τους ενίσχυση τον Ιανουάριο.

Συνοπτικά, η βαθμολογία του 6ου ομίλου, χωρίς το πέναλτι που δόθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν:

1.Μπορούσια Ντόρτμουντ 11 6 (7-4)

2.Μίλαν 8 6 (5-8)

3.Νιούκαστλ 7 6 (6-6)

4.Παρί Σεν Ζερμέν 7 6 (8-8)

*(βαθμοί, αναμετρήσεις, γκολ)

 

Δημήτρης Μανάκος