Από τυπική διαδικασία, έγινε βραδιά για τα λαμπερά νιάτα της Σίτι! (vids)

Είτε με τα... δεύτερα, είτε και με τα τρίτα, η ποιότητα της Σίτι δεν συγκρίνεται. Και αυτό αποδείχθηκε και στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου η εξόρμηση των Πρωταθλητών Ευρώπης στο Βελιγράδι ολοκληρώθηκε με λάμψη των πιτσιρικάδων του Πεπ, χάρη στους οποίους οι «πολίτες» επικράτησαν 3-2 του Ερυθρού Αστέρα. 6x6 για τους τρεμπλούχους στο γκρουπ! 



Από τυπική διαδικασία, έγινε βραδιά για τα λαμπερά νιάτα της Σίτι! (vids)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα άλλαξε ολοκληρωτικά τη Σίτι, από τη στιγμή που ήταν εξασφαλισμένη μέσω της κορυφής του ομίλου η παρουσία στους «16» του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. 

Η Σίτι ταξίδεψε στο Βελιγράδι και αντιμετώπισε τον Ερυθρό Αστέρα δίνοντας ευκαιρία συμμετοχής σε αρκετούς που δεν λογίζονται βασικοί. Κι ανάμεσά τους, ήταν ο Κάλβιν Φίλιπς, αλλά και τα πιτσιρίκια, Όσκαρ Μπομπ και Μίκα Χάμιλτον. 

Ειδικά ο τελευταίος, πριν από μόλις μερικά χρόνια ως ball-boy λάμβανε οδηγίες από τον Πεπ για να μοιράζει πιο γρήγορα την μπάλα προς τους παίκτες της Σίτι. Και τώρα, στο ντεμπούτο του στο υηψλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο της Ευρώπης, χρίστηκε σκόρερ! 

Στο 19ο λεπτό με ωραία κίνηση από δεξιά εντός περιοχής και απίθανο τελείωμα έγραψε το 1-0! Κι αφού τον είδε ο Όσκαρ Μπομπ, «ζήλεψε» κι έκαναν παρέα στον πίνακα των σκόρερ, για να γίνει υπερήφανος ο οργανισμός των «γαλάζιων» του Μάντσεστερ για τα «παιδιά» του. 

Με τρομερή ενέργεια που ξεκίνησε εκτός περιοχής και με αριστερό τελείωμα που θύμισε... Μέσι, ο Όσκαρ Μπομπ έγραψε το 2-0 πετυχαίνοντας κι εκείνος το πρώτο του γκολ με το ανδρικό τμήμα των «πολιτών»! 

Οι Σέρβοι μείωσαν με τον Ίμπεομ Χουάνγκ στο 76' με χαμηλό σουτ από ολιγωρία του Κάλβιν Φίλιπς, ενώ, η Σίτι πρόσφερε σε ακόμα έναν πιτσιρικά την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο, με τον Σουσόχο να περνάει στη θέση του Κόβασιτς για τα τελευταία λεπτά του ματς.

Ο αρνητικός πρωταγωνιστής της φάσης του γκολ του Ερυθρού Αστέρα ήταν εκείνος που στο 85' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έγραψε το 3-1 για τη Σίτι, έπειτα από παράβαση που κέρδισε ο Μίκα Χάμιλτον, κάνοντας ακόμα πιο ουσιαστική την πρώτη του εμφάνιση με το κλαμπ του Μάντσεστερ! 

Το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε με κεφαλιά από τον Κάται στο 90' + 1'. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης