Η Άρσεναλ καμαρώνει για τα όσα πετυχαίνουν τα «παιδιά» της

Ο Σάκα πρωτοστατεί, ο Ενκέτια ακολουθεί και ο Ρις Νέλσον βαδίζει στα βήματά τους. Η Άρσεναλ καμαρώνει για όσα καταφέρνουν οι ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν εις βάθος τις αξίες που πρεσβεύει ο σύλλογος. Τα «παιδιά» της φρόντισαν για το καλύτερο και στο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία (1-1).  



Η Άρσεναλ καμαρώνει για τα όσα πετυχαίνουν τα «παιδιά» της

Το βράδυ της Τρίτης και παρά τις πολλές αλλαγές που πραγματοποίησε ο Μικέλ Αρτέτα στο αρχικό σχήμα της Άρσεναλ - κάτι που ευνοούσε φυσικά η περίσταση με την ομάδα ήδη στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ως πρωτοπόρος του γκρουπ - το κλαμπ συνέχισε να είναι υπερήφανο για τους ποδοσφαιριστές του. Και κυρίως για εκείνους που έχουν αναδειχθεί από τα τμήματα υποδομών.

Ο Έντι Ενκέτια κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του να σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα το πέτυχε στην πρώτη του εμφάνιση στο αρχικό σχήμα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ο δημιουργός του γκολ, που τροφοδότησε τον Άγγλο για να κάνει το χαμηλό αριστερό σουτ και να γράψει το προσωρινό 1-0 απέναντι στους Ολλανδούς ήταν ο Ρις Νέλσον.

Επίσης προϊόν των ακαδημιών των «κανονιέρηδων» και μάλιστα, το φετινό καλοκαίρι είχε μείνει για λίγο ελεύθερος με την λήξη του προηγούμενου συμβολαίου του, προτού υπογράψει νέο 5ετές (4+1) συμφωνητικό.

Αναμφίβολα, αποτελεί μια περίπτωση την οποία η Άρσεναλ προσπαθεί να στηρίξει, περιμένει αρκετά από τον ποδοσφαιριστή, αλλά εκείνος έχει και πολύ μεγάλο, εσωτερικό και υγιή, ανταγωνισμό.

Στον πάγκο βρισκόταν ο Εμίλ Σμιθ Ρόου (μπήκε στο 89') που επέστρεψε σε αποστολή της ομάδας για πρώτη φορά από τον περασμένο Οκτώβρη και ο Μικέλ Αρτέτα δήλωσε εντυπωσιασμένος από την δουλειά που είχε κάνει ο νεαρός μεσοεπιθετικός στο κομμάτι της αποθεραπείας και επανένταξής του. 

Όσο για τον Μπουκάγιο Σάκα που πήρε ανάσες και δεν ξεκίνησε απέναντι στην Αϊντχόφεν, φέτος μέτρησε 4 ασίστ και 3 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας παραμείνει αυτή τη στιγμή στην κορυφή των παικτών με μεγαλύτερη συμμετοχή στο σκοράρισμα για την ομάδα τους στα γκρουπ!

Κώστας Ζάλιαρης