Τελικά αυτό της άξιζε: Εντελώς εκτός Ευρώπης η Γιουνάιτεντ

Η κάκιστη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκληρώθηκε με αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση. Το 1-0 από την Μπάγερν Μονάχου στο «Ολντ Τράφορντ» την άφησε 4η στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και κούνησε το μαντήλι του αποχαιρετισμού... Με μόλις μια νίκη και τέσσερις ήττες σε αυτό το επίπεδο, δεν μπορείς να ζητάς κάτι.    



Τελικά αυτό της άξιζε: Εντελώς εκτός Ευρώπης η Γιουνάιτεντ

Ο πρώτος στόχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν να μείνει ζωντανή. Έπρεπε να εκμεταλλευτεί την εμπειρία των παικτών της. Και την ψυχραιμία τους. Ο Βαράν πήρε θέση δίπλα στον Μαγκουάιρ στο κέντρο της άμυνας, ο Άμραμπατ βρέθηκε στα χαφ μαζί με τον ΜακΤόμινεϊ, ο Άντονι πήρε φανέλα βασικού για να κάνει το απρόβλεπτο και εξεζητημένο. Και ο Χόιλουντ ήταν μπροστά, με την ευχή του Τεν Χαγκ για να συνεχίσει την έφεση στο σκοράρισμα, όπως την παρουσίασε φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το κακό για τους «κόκκινους διαβόλους» ήταν πως περισσότερο φοβήθηκαν παρά τόλμησαν στο πρώτο ημίχρονο, ο Χόιλουντ έμεινε μόνος του στην επίθεση δίχως να τροφοδοτείται, έχοντας καταγράψει μόλις 9 επαφές με την μπάλα και οι Βαυαροί εύκολα κρατούσαν την μπάλα. Προς τιμήν της, η αγγλική ομάδα περιόρισε τους κινδύνους προς την εστία του Ονάνα, όσο κι αν ο Χάρι Κέιν ήταν ορεξάτος και κινητικός, πατώντας σημεία στον αγωνιστικό χώρο αρκετά μακριά από την μεγάλη περιοχή των αντιπάλων.

Στο 40ο λεπτό ο Χάρι Μαγκουάιρ αποχώρησε αναγκαστικά με πρόβλημα τραυματισμού και ο Έβανς πήρε τη θέση του, ενώ, με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Λουκ Σο επίσης αναγκαστικά άφησε τη θέση του στον Γουάν – Μπισάκα. Η ομάδα του Τεν Χαγκ σαν να... απέκτησε πνοή στο δεύτερο μέρος. Αντιλήφθηκε ότι η Μπάγερν δεν είχε μπει καλά στο γήπεδο και έτσι οι «κόκκινοι διάβολοι» έδωσαν λόγο στους οπαδούς τους να ζεσταθούν ξανά και ν' αναθαρρήσουν για την εξέλιξη του ματς.

Το παιχνίδι άρχισε ν' ανοίγει αρκετά, με τον Άμραμπατ να πραγματοποιεί ίσως την κορυφαία εμφάνισή του με τη φανέλα του κλαμπ του Μάντσεστερ στα χαφ. Η Κοπεγχάγη προηγήθηκε κόντρα στη Γαλατασαράι και αυτό σήμαινε πως η Γιουνάιτεντ χρειαζόταν μόνο νίκη. Ακόμα και με βαθμό, έμενε 4η ακόμα, αφού μειονεκτούσε στην ισοβαθμία με τους Τούρκους. Παρ' όλα αυτά, ο Κίνγκσλεϊ Κομάν στο 70ο λεπτό έπειτα από ωραίο τσίμπημα του Κέιν για να τον βγάλει σε θέση βολής, έγραψε το 1-0.

Έχοντας πλέον δεχθεί 15 τέρματα σε 6 αγωνιστικές, τα περισσότερα ever που έχει καταγράψει ως παθητικό οποιαδήποτε ομάδα της Πρέμιερ στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, η Γιουνάιτεντ αποχαιρέτησε οριστικά κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Κώστας Ζάλιαρης