Αξιοπρεπής και στην... αγγαρεία η Άρσεναλ

Σκοράροντας στην πρώτη της τελική στο παιχνίδι, το οποίο διατηρήθηκε σε ρυθμό που επέτρεψε και στις δύο ομάδες να μην ανεβάσουν ταχύτητα στο Αϊντχόφεν, η Άρσεναλ – με δεδομένη πρόκριση στους «16» ως πρωτοπόρος – ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με το τελικό 1-1 απέναντι στην PSV. Μοίρασε χρόνο συμμετοχής ο Αρτέτα.  



Αξιοπρεπής και στην... αγγαρεία η Άρσεναλ

Ήταν... αγγαρεία και έδωσε την τεράστια ευκαιρία στον Αρτέτα να κάνει αρκετές αλλαγές, ξεκουράζοντας ποδοσφαιριστές που το είχαν ανάγκη σε αυτό το γεμάτο υποχρεώσεις, διάστημα του Δεκέμβρη. Οι «κανονιέρηδες» είδαν τον Φέρτεσεν στο 20' με κεφαλιά να πετυχαίνει το δοκάρι, απάντησαν με τον Ελνένι, του οποίου η προσπάθεια στο 30' είχε την ίδια τύχη, αλλά ο Ενκέτια θα πετύχαινε έναν ιδανικό συνδυασμό στο 40'. Στην πρώτη του εμφάνιση στο αρχικό σχήμα σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, πέτυχε το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση με χαμηλό αριστερό σουτ για το 1-0.

Οι Ολλανδοί της Αϊντχόφεν απάντησαν σχετικά γρήγορα, αφού στο 50' ο Πέπι άνοιξε αρισερά στον Φέρτεσεν που έκανε ωραία κίνηση και σούταρε δυνατά για το 1-1. Ο Αρτέτα λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έριξε στο ματς τους Έντεγκααρντ, Ράις (που έπαιξε στόπερ) και Γουάιτ για να... αναλάβει δράση η εμπειρία. H PSV είχε νέο δοκάρι με τον Σαϊμπάρι, ενώ, ο Κίβιορ στο 83' είδε το γκολ του με απευθείας εκτέλεση φάουλ να μην μετράει, αφού ο Γκάμπριελ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Με τον Ράις να παίζει στα μετόπισθεν φροντίζοντας να παραμείνει συμπαγής η ομάδα του, η Άρσεναλ έκλεισε τη φάση των ομίλων με ισόπαλο αποτέλεσμα.

Κώστας Ζάλιαρης