Αυτή η Έβερτον ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ, στη 10άδα με νέα 5άρα η αμείλικτη Φούλαμ!

Το «φώναξε» για τρίτη σερί αγωνιστική πως θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην Πρέμιερ κόντρα σε όλα! Η Έβερτον επικράτησε και της Τσέλσι με σκορ 2-0 και έφτασε στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη παρά την αφαίρεση των 10 βαθμών από την Πρέμιερ! Προβλημάτισε έντονα, ξανά, η ομάδα του Ποτσετίνο. Νέο κρεσέντο σκοραρίσματος από τη Φούλαμ, 5-0 τη Γουέστ Χαμ.   



Αυτή η Έβερτον ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ, στη 10άδα με νέα 5άρα η αμείλικτη Φούλαμ!

Έβερτον – Τσέλσι 2-0

Αρκετά μοιρασμένο παιχνίδι στο λιμάνι, με το πρέσινγκ της Έβερτον να δυσκολεύει αρκετά το build-up της Τσέλσι και τους «μπλε» να μην καταφέρνουν να φτάσουν όπως θα το ήθελαν στα καρέ του Πίκφορντ. Ο Άγγλος πορτιέρε χρειάστηκε να κάνει μεγάλη επέμβαση σε μακρινό σουτ προς την εστία του στα πρώτα λεπτά από τον Πάλμερ. Ο Ποτσετίνο είχε επιλέξει για την κορυφή της επίθεσης τον Αρμάντο Μπρόγια και έδωσε φανέλα βασικού και στον Μούντρικ ώστε να στηρίξει τον Αλβανό. Στο πρώτο μέρος αποχώρησαν αναγκαστικά και οι δύο δεξιοί μπακ των ομάδων, με τους Τζέιμς και Άσλεϊ Γιάνγκ ν' αποκομίζουν προβλήματα τραυματισμών.

H Έβερτον το έκανε το θαύμα της και απέναντι στους «μπλε» στο 55ο λεπτό. Η αμυντική συμπεριφορά των Λονδρέζων παίρνει ξανά βαθμό κάτω απ' τη βάση. Ο Γκάλαχερ κυνηγά τον ΜακΝιλ, του κάνει φάουλ, ο ρέφερι αφήνει πλεονέκτημα και κάπου εκεί ο Άγγλος χαφ αποφασίζει να σταματήσει να μαρκάρει. Ο ΜακΝιλ κάνει την κάθετη στην πλάτη του Μπαντιασίλ, ο Κάλβερτ - Λιούιν δεν καταφέρνει να πλασάρει τον Σάντσεθ, όμως, στην επαναφορά ο Ντουκουρέ με διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-0! Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στα «ζαχαρωτά», που έμειναν ψηλά και προσπαθούσαν να μην επιτρέψουν στην Τσέλσι να πιστέψει ότι μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα.

Οι Λονδρέζοι κυκλοφορούσαν την μπάλα, αλλά δεν είχαν τρόπο να φτιάξουν σημαντικές ευκαιρίες για ν' απαντήσουν στο γκολ που είχαν δεχθεί. Και μαζί με τον εκνευρισμό που τους προκαλούσε το γεγονός πως δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν όπως θα ήθελαν τις επιθετικές τους προσπάθειες, μόνο θετικά συνέβαλε για την Έβερτον που προσπαθούσε να υπερασπιστεί το αβαντάζ. Και μάλιστα, το διεύρυνε μέχρι το φινάλε, αφού στο 90' + 1' σφράγισε τη νίκη με το δυνατό αριστερό σουτ του Ντόμπιν για το τελικό 2-0! Η ομάδα του Ντάις πήρε τρίτη διαδοχική νίκη και έφτασε στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη παρά το -10 της τιμωρίας! Στα... δεινά της Τσέλσι προστέθηκε και η αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα με τον Σάντσεθ στο 84' να έχει δώσει τη θέση του στον Πέτροβιτς.

Φούλαμ – Γουλβς 5-0

Μετά τα 5 γκολ επί της Νότιγχαμ Φόρεστ, η Φούλαμ αν και αρχικά έδειξε δυσκολία στην προσαρμογή της στα δεδομένα του ματς με τη Γουέστ Χαμ, άρχισε να βρίσκει ρυθμό στο σκοράρισμα! Το πρώτο 20λεπτο ανήκε στα «σφυριά» που μόλις έβρισκαν ελάχιστο χώρο απειλούσαν την αντίπαλη εστία, ωστόσο, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ήταν εκείνη που σε διάστημα 9 λεπτών έστειλε τη μπάλα δυο φορές στα δίχτυα! Στο 22' ο Ραούλ Χιμένες με το τέταρτο γκολ του στα πέντε τελευταία ματς πήρε την κεφαλιά από τη σέντρα του Παλίνια για το 1-0. Στο 31' ήρθε το 2-0 από τον Γουίλιαν που εκμεταλλεύτηκε την απόκρουση του Φαμπιάνσκι σε προσπάθεια του Ιγουόμπι.

Οι «cottagers» είχαν πάρει ξανά φόρα και έφτασαν και σε τρίτο τέρμα με τον Τόσιν Ανταραμπιόγιο στο 40', με δυνατή κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Ντέιβιντ Μόγιες ήταν ήδη έξαλλος με τους ποδοσφαιριστές του και θα γινόταν ακόμα περισσότερο στο 60', βλέποντας τον Χάρι Γουίλσον να δίνει ξανά διαστάσεις θριάμβου σε νίκη της Φούλαμ, γράφοντας το 4-0 με υπέροχο σουτ. Η Γουέστ Χαμ βρέθηκε σε πολύ κακή Κυριακή, η Φούλαμ κυριάρχησε, στο 88' έφτασε σε δεύτερη διαδοχική 5άρα με τον Βινίσιους να διαμορφώνει το αποτέλεσμα του ματς και το σύνολο του Μάρκο Σίλβα βρέθηκε στη 10άδα της βαθμολογίας. 

Κώστας Ζάλιαρης