Η ιστορία καλεί την Άστον Βίλα: Με τέτοιες επιδόσεις έχει «χτυπήσει» πρωτάθλημα!

Η Βίλα του Έμερι φτιάχνει το δικό της, τρομερό παραμύθι στο αγγλικό ποδόσφαιρο τη φετινή σεζόν και οι 35 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει μετά από 16 αγωνιστικές είναι επίδοση που την έχει οδηγήσει στον τίτλο στο παρελθόν!  



Η ιστορία καλεί την Άστον Βίλα: Με τέτοιες επιδόσεις έχει «χτυπήσει» πρωτάθλημα!

Οι «χωριάτες» βρίσκονται μόλις στο -2 από την πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Λίβερπουλ, μετά και το 1-0 επί της Άρσεναλ το βράδυ του Σαββάτου, έχοντας πλέον πάρει νίκες κόντρα στους «κανονιέρηδες» και τη Σίτι στο «Βίλα Παρκ», με απόσταση λίγων ημερών!

Για πρώτη φορά στα χρονικά, το κλαμπ από το Μπέρμιγχαμ έχει πανηγυρίσει 15 διαδοχικές εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα και η βαθμολογική συγκομιδή μετά από 16 παιχνίδια στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι τέτοια που θα μπορούσε και να ... δείχνει τίτλο!

Με αντίστοιχη επίδοση 35+ βαθμών στο παρελθόν σε αυτό το σημείο της ποδοσφαιρικής χρονιάς, η Βίλα κατάφερε να στεφθεί Πρωταθλήτρια τρεις φορές, σε πολύ διαφορετικές εποχές βέβαια. Από τον πιο πρόσφατο θρίαμβο του 1981, έως εκείνους του 1899 και του 1900...

Η μοναδική φορά που δεν τα κατάφερε, ήταν το 1911, όταν τότε τερμάτισε στη 2η θέση.

Η φετινή σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ συναρπάζει και ουδείς δικαιούται να βγάλει από τη διεκδίκηση του τίτλου αυτή την τρομερά οργανωμένη και μαχητική ομάδα του Ουνάι Έμερι!

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης