Με τον Μαρτίνες... δεν μπλέκεις: Νίκησε την πρώην ομάδα του και φιλούσε το σήμα της Βίλα (pic)

Είναι... άλλη πάστα ανθρώπου και τερματοφύλακα. Είναι τρελός. Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες κατάφερε να κρατήσει την Άρσεναλ στο μηδέν, να συνεισφέρει στην ιστορική νίκη της Άστον Βίλα με το τελικό 1-0 και φιλούσε το σήμα της νυν ομάδας του μπροστά στους ποδοσφαιριστές της πρώην του, η οποία μάλλον δεν τον εκτίμησε όσο τον είχε..  



Με τον Μαρτίνες... δεν μπλέκεις: Νίκησε την πρώην ομάδα του και φιλούσε το σήμα της Βίλα (pic)

Ο Μαρτίνες είχε περάσει δύσκολα στην Άρσεναλ. Έκανε τρομερή υπομονή, πέρασε από πολλές άλλες ομάδες ως δανεικός, φρόντιζε απλά να είναι έτοιμος για κάθε στιγμή που θα του δινόταν έστω και... μισή ευκαιρία να προσφέρει. Ωστόσο, από τη μέρα που αποχώρησε από το Λονδίνο, βρήκε την υγειά του.

Και αυτή η υγεία τον έκανε και πνευματικά δυνατό. Είναι πλέον... ένας άλλος. Δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές το γνωρίζουν αυτό. Ο Κάι Χάβερτς μάλλον το έμαθε το απόγευμα του Σαββάτου, αφού ουδείς θα πήγαινε κόντρα στον Αργεντινό, όπως το έκανε ο Γερμανός επιθετικός.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες πανηγύρισε έξαλλα όταν το σκορ παρέμεινε στο 1-0 στο 90' και ο VAR είδε ότι ο Χάβερτς έκανε χέρι. Πανηγύρισε έξαλλα όταν ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης. Φιλούσε το σήμα της ομάδας του στη φανέλα. Ξέσπασε. Γιατί μέσα σε ελάχιστες μέρες διατήρησε απαραβίαστη την εστία του, τόσο απέναντι στους «κανονιέρηδες», όσο και στο ματς με τη Σίτι μεσοβδόμαδα, όπου έκανε μαγική διπλή απόκρουση σε ευκαιρία του Χάαλαντ.

Με τον Μαρτίνες, δεν τα βάζεις. Δεν θέλεις να μπλέξεις. Και είναι ένας από τους ανθρώπους στον οποίο οφείλουν πολλά οι «χωριάτες» για το ιστορικό 15x15 εντός έδρας που κατέγραψαν για πρώτη φορά στα χρονικά του συλλόγου του Μπέρμιγχαμ!

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης