Διασυρμός της Γιουνάιτεντ από την Μπόρνμουθ στο «Ολντ Τράφορντ», ξεκίνησε η αντεπίθεση της Σέφιλντ!

Το «Ολντ Τράφορντ» και η Γιουνάιτεντ υπέστησαν ιστορικό διασυρμό, με την Μπόρνμουθ για πρώτη φορά να φεύγει νικήτρια από αυτό το γήπεδο, σοκάροντας τους «κόκκινους διαβόλους» με το τελικό 3-0! Πρώτη νίκη του Κρις Γουάιλντερ στη δεύτερη θητεία του στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ χάρη στο 1-0 επί της Μπρέντφορντ. Η Μπράιτον δεν άφησε την Μπέρνλι να πάρει όλους τους βαθμούς (1-1), παραμένει επισφαλής η θέση του Κούπερ στην Νότιγχαμ Φόρεστ μετά το 1-1 με την Γουλβς.  



Διασυρμός της Γιουνάιτεντ από την Μπόρνμουθ στο «Ολντ Τράφορντ», ξεκίνησε η αντεπίθεση της Σέφιλντ!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπόρνμουθ 0-3

Και... ξανά η ίδια προβληματισμένη εικόνα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Λίγες μέρες μετά την εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Τσέλσι, οι «κόκκινοι διάβολοι» βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ από την ανεβασμένη Μπόρνμουθ και φάνηκε να ... βραχυκυκλώνουν. Ο Σολάνκε με ωραίο πλασέ στο 5ο λεπτό του ματς έπειτα από λάθη στην άμυνα των γηπεδούχων έγραψε το 1-0 και οι «cherries» θα μπορούσε να πει κανείς ότι σχετικά εύκολα διατηρούσαν το προβάδισμα.

Ο Μαρσιάλ στην κορυφή της επίθεσης της Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να τροφοδοτηθεί αρκετά, οι παίκτες του Τεν Χαγκ δεν μπορούσαν να φτιάξουν καλές φάσεις για γκολ, ενώ, λίγο πριν το ημίχρονο ο Σολάνκε είχε και δοκάρι, με το «Ολντ Τράφορντ» να βρίσκεται σε σύγχυση και ν' αποδοκιμάζει τους παίκτες στην ανάπαυλα! Η Γιουνάιτεντ έπρεπε να κυκλοφορήσει την μπάλα με μεγαλύτερη ταχύτητα απ' ότι το έκανε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η Μπόρνμουθ ήταν προετοιμασμένη κατάλληλα.

Ο Χόιλουντ επιστρατεύθηκε για να βοηθήσει, οι «κόκκινοι διάβολοι» πίεσαν πολύ περισσότερο, αλλά η Μπόρνμουθ άντεχε. Κι όχι μόνο άντεχε, αλλά «χτύπησε» ξανά! Ο Μπίλινγκ που είχε περάσει με αλλαγή στο ματς, στο 69ο λεπτό με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 2-0! Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Ιραόλα θριάμβευσε με το τελικό 3-0, χάρη σε νέα κεφαλιά από τον Σένεσι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, στο 73ο λεπτό! Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν ξανά, αλλά το... καρέ δεν μέτρησε, αφού ο Ουατάρα έκανε χέρι στην κόντρα με τον Ονάνα προτού στείλει την μπάλα στα δίχτυα. 

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπρέντφορντ 1-0

Η καταρρακτώδης βροχή έκανε δύσκολα τα πράγματα στην αναμέτρηση του Σέφιλντ, εκεί όπου οι γηπεδούχοι δεν πίστευαν ότι η Μπρέντφορντ συνέχισε με 11 παίκτες από το πρώτο μέρος όταν ο Ονιέκα έπεσε πολύ άτσαλα πάνω στον Σόουζα, αλλά ο ρέφερι αποφάσισε να δείξει μόνο κίτρινη... Οι «λεπίδες» του Γουάιλντερ κατάφεραν να να σκοράρουν και μάλιστα το έκαναν με μαγικό τρόπο, όταν στο 45' + 1' ο ΜακΆτι με το πρώτο του φετινό γκολ με αριστοτεχνικό σουτ από πλάγια δεξιά, έγραψε το 1-0.

Ο κόσμος στο Bramall Lane είχε αφορμές για να ξεσηκωθεί, να δώσει ένταση και φυσικά να μεταφέρει ενέργεια προς τους ποδοσφαιριστές του Γουάιλντερ που ήξεραν πόσο σημαντική θα ήταν αυτή η νίκη, η πρώτη της δεύτερης θητείας του προπονητή τους. Γι' αυτό, άλλωστε, προσελήφθη. Για την προσπάθεια αναρρίχησης και επιβίωσης. Και οι «λεπίδες» θα θέλουν να έγινε η αρχή με αυτό το αποτέλεσμα απέναντι στο σύνολο του Τόμας Φρανκ. 

Μπράιτον – Μπέρνλι 1-1

Μπορεί η Μπράιτον να προερχόταν από μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπρέντφορντ, όμως δεν κατάφερε να πανηγυρίσει μία δεύτερη διαδοχική επικράτηση, έχοντας στο μυαλό της στην επικείμενη συνάντηση με τη Μαρσέιγ, για την 1η θέση στον όμιλο του Europa League.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους χάρη στο γκολ του Οντομπέρτ, κυριάρχησε στην επανάληψη, έφτασε στο 75% κατοχής της μπάλας και στις 19 τελικές προσπάθειες εντός και εκτός εστίας.

Εν τέλει, η προσπάθειά της ανταμείφθηκε στο 77ο λεπτό, με τον Αντινγκρά να βρίσκει δίχτυα και πάλι και να διαμορφώνει επί της ουσίας το τελικό αποτέλεσμα.

«Όρθια» ξανά η Μπέρνλι, μία ήττα στα τρία τελευταία παιχνίδια της και τέσσερις κερδισμένοι βαθμοί συνολικά.

Γουλβς – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1

Επρόκειτο για ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, αναφορικά με το μέλλον του Στιβ Κούπερ στην τεχνική ηγεσία της Νότιγχαμ Φόρεστ, με δημοσιεύματα να τον θέλουν να αποχωρεί σε περίπτωση ήττας.

Αυτή τη φορά όμως, η ομάδα του ήταν σοβαρή,  δεν είχε καμία σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στη Φούλαμ και την ήττα με 5-0 και κατάφερε να πάρει δικαίως τον βαθμό, έχοντας σχεδόν τον ίδιο αριθμό ευκαιριών με τη Γουλβς.

Το σκορ άνοιξε ο Τόφολο, με τον Κούπερ να πανηγυρίζει έξαλλα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κούνια, μόλις στο 32΄, όντας ο 5ος Βραζιλιάνος που κατορθώνει σε επίπεδο Premier League να συμμετάσχει σε γκολ σε πέντε σερί  αγωνιστικές.

Αναζήτησε το γκολ στο φινάλε η Γουλβς, είχε μεγάλη ευκαιρία στο 75’ ο Χουάνγκ, αλλά ο Ματ Τέρνερ, που έπαιξε έναντι του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, διατήρησε το 1-1 μέχρι τέλους.

Κώστας Ζάλιαρης - Δημήτρης Μανάκος