Ίδια επιλογή, διαφορετική συζήτηση: Το «Ράγια – Ράμσντεϊλ» είναι… χειρότερο του «Ντοκού – Γκρίλις»;

Το έκανε ο Μικέλ Αρτέτα. Το έκανε και ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο πρώτος αποφάσισε να αλλάξει τερματοφύλακα, μεσούσης της σεζόν. Ο δεύτερος έθεσε εκτός ενδεκάδας τον Τζακ Γκρίλις. Για ποιον λόγο όμως, το «Ράγια – Ράμσντεϊλ», προβάλλεται περισσότερο από το «Γκρίλις – Ντοκού»;



Ίδια επιλογή, διαφορετική συζήτηση: Το «Ράγια – Ράμσντεϊλ» είναι… χειρότερο του «Ντοκού – Γκρίλις»;

Είναι ακριβώς η ίδια επιλογή. Είναι απλώς διαφορετική θέση. Ο Άαρον Ράμσντεϊλ έπαψε να θεωρείται βασικός γκολκίπερ της Άρσεναλ εδώ και σχεδόν 14 εβδομάδες και ο Νταβίντ Ράγια πήρε τη θέση του.

Έχουν κατακρίνει πολλοί τον Μικέλ Αρτέτα, κυρίως διότι ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν έχει αποδείξει πως είναι καλύτερος του Άγγλου. Κάνει λάθη, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την εμφάνισή του απέναντι στη Λούτον.

Την ίδια ώρα, ο Ράμσντεϊλ μοιάζει να επιθυμεί την αποχώρησή του από την Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» πάντως να αφήνουν να εννοηθεί, πριν από σχεδόν 64 ώρες, πως δεν υπάρχει πρόβλημα και πως όλα αυτά είναι… ιδέες των δημοσιογράφων.

Από εκεί και πέρα, πρόκειται για μία ιστορία που έχει συζητηθεί πάρα πολύ στα social media. Και δεδομένα, πολύ λιγότερο από ό,τι έχει λάβει χώρα με την αντίστοιχη επιλογή του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ναι, δεν άλλαξε γκολκίπερ. Δεν διατήρησε όμως στο αρχικό σχήμα της Μάντσεστερ Σίτι, έναν ποδοσφαιριστή που επί της ουσίας, διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στο περσινό τρεμπλ των «πολιτών».

Ο λόγος για τον Τζακ Γκρίλις. Ήρθε ο Τζέρεμι Ντοκού, πήρε τη θέση του, είναι εξαιρετικός, αλλά τα 100 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τον Άγγλο, δεν έχουν την ίδια θέση στη δημοσιότητα, συγκριτικά με το ζήτημα των Ράγια και Ράμσντεϊλ. Είναι… λάθος;

Δημήτρης Μανάκος