Ας το πάρουμε απόφαση: Η Σίτι ΔΕΝ μπορεί χωρίς τον Ρόδρι και ο Έμερι έκανε… δώρο σε Άρσεναλ και Λίβερπουλ! (vid)

Άλλη ομάδα χωρίς τον Ρόδρι. Σαν να παίζει πραγματικά ένα διαφορετικό σύνολο στο γήπεδο. Αυτό είναι η Μάντσεστερ Σίτι, δίχως τον Ισπανό στην βασική της ενδεκάδα, με την Άστον Βίλα να κυριαρχεί στο «Βίλα Παρκ», να την κερδίζει με 1-0 χάρη στο γκολ του Μπέιλι και να την ξεπερνά στην βαθμολογία, αφήνοντάς την στην τέταρτη θέση! Στο -6 πλέον οι «πολίτες» από την Άρσεναλ, στο -4 από τη Λίβερπουλ, χωρίς νίκη για τέσσερα σερί παιχνίδια και με τον Πεπ Γκουαρδιόλα αφάνταστα προβληματισμένο!



 Ας το πάρουμε απόφαση: Η Σίτι ΔΕΝ μπορεί χωρίς τον Ρόδρι και ο Έμερι έκανε… δώρο σε Άρσεναλ και Λίβερπουλ! (vid)

Υπάρχει μία πολύ μεγάλη διαφορά στη Μάντσεστερ Σίτι με τον Ρόδρι εντός αγωνιστικού χώρου και στην ίδια ομάδα, δίχως τον Ισπανό ποδοσφαιριστή στη μεσαία γραμμή της. Είναι η ηρεμία, είναι το μυαλό, είναι η καθαρή σκέψη, είναι όλα όσα έλειπαν στους «πολίτες» από την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Διότι το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα μετέβη στο «Βίλα Παρκ» και από τη συμπλήρωση 25 λεπτών και έπειτα, έμοιαζε – δίχως υπερβολή – κατώτερο από την ομάδα του Ουνάι Έμερι.

Δίχως να έχει την πολύ μεγάλη ευκαιρία, η γηπεδούχος κυκλοφορούσε εξαιρετικά την μπάλα, έβγαινε υπέροχα στην αντεπίθεση και όποιος παρακολούθησε την εν λόγω αναμέτρηση, θα διαπίστωσε σε κάθε επαφή τους με την μπάλα, πως τόσο ο Μπέιλι, όσο και ο Όλι Γουότκινς, βρίσκονται σε μεγάλο βράδυ.

Το 0-0 του πρώτου μέρους έμοιαζε περισσότερο να αδικεί την Άστον Βίλα, η οποία ήταν καλύτερη και στην επανάληψη. Έκλεινε φοβερά τους χώρους, δεν δέχθηκε εντός εστίας τελική προσπάθεια για 35 λεπτά και εν τέλει, ανταμείφθηκε για τη λογική της, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τον Ουνάι Έμερι να μην «κολλά» ποτέ στο 0-0.

Ο Μπέιλι πήρε την μπάλα λίγα μέτρα μετά τη μεσαία γραμμή, ξεπέρασε τον Ακάντζι, σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Ντίας και ο Έντερσον δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει το 1-0 του 74ου λεπτού.

Όλοι αναμέναμε την αντίδραση των φιλοξενούμενων, αλλά επί της ουσίας, αυτή δεν ήρθε ποτέ. Η Βίλα ήταν αυτή που απείλησε ξανά, στο 78ο λεπτό με τον Λουίς, και στο 86’ με το δοκάρι του ίδιου παίκτη, το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Σίτι βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας. Έμεινε για τέταρτο σερί ματς δίχως νίκη στην Premier League, δεν σκόραρε για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες και είναι στο -6 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ και στο -4 από τη Λίβερπουλ που την ξεπερνά!

Δημήτρης Μανάκος