Χι – Τσαν, ο τιμωρός!

Με το 9ο φετινό του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ο Χουάνγκ Χι - Τσαν οδήγησε την Γουλβς σε πολύ σημαντική νίκη επί της Μπέρνλι με το τελικό 1-0! Επένδυσαν οι «λύκοι» στον τρόπο με τον οποίο... άγχωσαν την Άρσεναλ πριν από μερικές μέρες, μια τρύπα στο νερό μετά το 5-0 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έκαναν οι «clarets», παραμένοντας στην επικίνδυνη ζώνη.   



Χι – Τσαν, ο τιμωρός!

Ο Κομπανί τραβούσε τα μαλλιά που... δεν έχει για τον τρόπο με τον οποίο η Μπέρνλι τιμωρήθηκε αμέσως στο πρώτο λάθος που έκανε και έπειτα από το οποίο η Γουλβς κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Οι «clarets» είχαν αποφασίσει να πιέζουν ξαφνικά το build-up των «λύκων», αλλά το πρώτο 20λεπτο του ματς, όσο παγωμένες ήταν οι θερμοκρασίες, άλλο τόσο «πάγωνε» και τον κόσμο στο γήπεδο.

Η ομάδα του Ο'Νιλ άρχισε είχε σε καλή μέρα τους Σαράμπια και Σεμέδο για να δημιουργηθούν απειλητικές καταστάσεις για τα καρέ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έχασαν με αναγκαστική αλλαγή και τον Κολεόσο!

Κι όμως, ο Μπέντλεϊ που αντικαθιστούσε τον Σα, αντέδρασε σωστά σε ευκαιρίες των Τζέι Ροντρίγκες και Τζος Μπράουνχιλ, με την Γουλβς τελικά κόντρα στη ροή του ματς ν' ανοίγει το σκορ. Ο Μπεργκ έκανε το λάθος, ο Βιτίνα βρήκε τον Χουάνγκ Χι - Τσαν κι εκείνος με το 9ο φετινό του γκολ έκανε το 1-0 στο 43ο λεπτό.

Η Μπέρνλι μπήκε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη να κυνηγήσει την τύχη της και να εξαντλήσει τα περιθώρια να πάρει κάτι από το παιχνίδι, αφήνοντας πίσω την κακή στιγμή από την οποία βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Βέβαια οι δικές της ολιγωρίες και τα λάθη επέτρεπαν στην Γουλβς να γίνει ξανά επικίνδυνη, όπως συνέβη σε εκτέλεση κόρνερ από την οποία ο Ντόουσον πήρε την κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν βρέθηκε κανείς απλά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. 

Όσο κι αν οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να πιέσουν με το φινάλε να πλησιάζει στο «Μολινό», δεν πέτυχαν τίποτα και η Γουλβς πανηγύρισε την κατάκτηση των τριών βαθμών με το γκολ του μεγάλου πρωταγωνιστή της. 

Κώστας Ζάλιαρης